Desert Trip, cel mai tare festival rock din istorie: Omagiu Beatles de la Rolling Stones (Foto & video)

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 12:54
3781 citiri
Desert Trip, cel mai tare festival rock din istorie: Omagiu Beatles de la Rolling Stones (Foto & video)

Pentru multi fani rock ai anilor '60, alegerea a fost binara: Beatles sau Rolling Stones? In prima zi a megafestivalului legendelor rock ce are loc in California, The Stones au creat surpriza aducand un omagiu presupusilor lor rivali.

Mick Jagger, emblematicul solist de la Rolling Stones, a declarat in fata unei multimi de 75.000 de oameni ca trupa sa a vrut sa faca "ceva ciudat" - sa interpreteze piesa unei "mari formatii". Apoi in difuzoare au rasunat cuvintele piesei "Come Together".

Acest hit este inclus in penultimul album al Beatles-ilor, legendarul "Abbey Road". Alegerea a fost oarecum surprinzatoare, deoarece Keith Richards, chitaristul de la Rolling Stones, a facut anul trecut afirmatii caustice despre The Beatles, aminteste AFP.

Festivalul "Desert Trip" - joc de cuvinte evocand calatoria sau halucinatia sub influenta drogurilor in desert - a inceput vineri, pentru trei zile, dupa care va fi reluat in format identic in weekendul viitor.

Programul este promitator, cu o multitudine de legende rock care trebuie sa urce pe scena, intre care muzicienii britanici Paul McCartney (fost membru al The Beatles) si Roger Waters, formatia The Who, americanul Bob Dylan sau canadianul Neil Young.

Rolling Stones si-au demonstrat inca o data energia fenomenala, mai ales Mick Jagger, care a dezlantuit publicul cu balansul sau caracteristic, in ciuda celor 73 de ani, si a glumit pe seama fanilor grizonati veniti sa asculte un grup de rockeri imbatraniti. In afara de Ron Wood, care are 69 de ani, ceilalti membri ai formatiei au trecut de 70 de ani.

Varsta medie a publicului a fost de peste 50 de ani, mai mare decat cea a majoritatii celorlalte festivaluri americane precum Coachella, care are loc in fiecare an in acelasi loc in luna aprilie.

Rolling Stones au facut si o demonstratie a productivitatii lor, interpretand "Ride' Em On Down", un extras de pe primul lor album in peste zece ani, "Blue and Lonesome", care urmeaza sa fie lansat pe 2 decembrie. Prestatia a inclus si unele dintre piesele lor clasice, uneori insotite de efecte pirotehnice.

"Vreau sa-i multumesc lui Bob Dylan pentru deschiderea" festivalului, a spus Jagger, cuvinte pe care Dylan nu a fost in masura sa le auda de prea multe ori in ultimii ani, deoarece a aparut rar pe scena si in mass-media. De aceea, a avut onoarea de a aparea la inceputul festivalului.

Dar Dylan a ramas discret, ecranele gigantice netransmitand nicio imagine a lui pe scena, ci doar filme alb-negru ale unor locuri din Statele Unite ale Americii.

Legendarul chitarist american a preferat in cea mai mare parte pianul, incepandu-si prestatia cu "Rainy Day Women # 12 an 35", inlantuind apoi piese mai putin cunoscute si incheind cu "Masters of War", titlul sau din 1963 despre inceputurile Razboiului Rece.

"Desert Trip" ar putea fi festivalul cel mai profitabil din istorie, pretul unui bilet ajungand la 1.599 de dolari pentru trei zile, cu locuri rezervate si acces la un bar. Cel mai ieftin bilet de pe site-ul oficial a fost de 399 de dolari pentru un loc in picioare in partea din spate.

Se asteapta ca festivalul sa gazduiasca 150.000 de fani in doua weekenduri la Indio, oras situat la aproximativ doua ore est de Los Angeles (California).

Cele sase capete de afis sunt, fara indoiala, printre cele mai influente din istoria muzicii rock si au generat impreuna peste 3,1 miliarde de dolari din vanzarea de bilete incepand cu anul 2000, conform revistei PollStar.

Citeste si:
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...
Renunțarea la rotativa premierului din 2023, luată în calcul de PNL. ”PSD a primit în compensare Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”
Renunțarea la rotativa premierului din 2023, luată în calcul de PNL. ”PSD a primit în compensare Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru a declarat duminică, 7 august, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba...