Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a ramas fara imunitate - poate fi arestat (Video)

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:49
4395 citiri
Deputatul PNL Theodor Nicolescu a ramas fara imunitate - poate fi arestat (Video)
Foto: Facebook/ Theodor-Catalin Nicolescu

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a ramas fara imunitate, miercuri dupa-amiaza, colegii sai din Camera Deputatilor incuviintand cererea DNA privind arestarea sa.

Theodor Nicolescu a spus ca votul din plenul Camerei Deputatilor reprezinta "un moment negru" al vietii sale, in timp ce colegul sau de partid, Ludovic Orban, a precizat ca liberalii dau curs cererii DNA, "cu inima grea".

Pentru incuviintarea arestarii lui Nicolescu au votat 174 de deputati, iar 99 au fost impotriva.

Aviz pozitiv pentru arestarea deputatului PNL Theodor Nicolescu, in dosarul fostului sef ANI (Video)

Theodor Nicolescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro in care a fost arestat preventiv fostul presedinte ANI Horia Georgescu.

Si la Senat a fost miercuri zi de foc. Alesii au dat votul, in plen, privind cererile DNA de arestare a lui Dan Sova si Darius Valcov. Daca fostul ministru al Finantelor a cerut si primit aviz pozitiv, in cazul lui Sova avizul a fost unul negativ, starnind reactii dure de la Opozitie, dar si din partea ambasadelor SUA, Olandei si Marii Britanii.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, cele mai importante momente si declaratii de la votul in cazul lui Theodor Nicolescu:

17:48 - S-a anuntat rezultatul votului din plenul Camerei Deputatilor. Astfel, din 300 de deputati prezenti, au votat 280, fiind 174 de voturi pentru, 99 impotriva si 7 abtineri.

17:37 - Potrivit televiziunilor de stiri, Theodor Nicolescu ar fi ramas fara imunitate, 174 de deputati votand in favoarea cererii DNA.

17:36 - Se anunta ca au fost prezenti pentru vot 300 de deputati, in timp ce cvorumul necesar este de 198.

17:23 - Printre deputatii prezenti nu se numara si premierul Victor Ponta.

17:04 - Se face prezenta deputatilor si se voteaza.

17:00 - Valeriu Zgonea a anuntat ca va incepe votul in cazul cererii DNA ce il vizeaza pe deputatul PNL Theodor Nicolescu.

16:29 - Dupa o pauza de cateva minute, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, anunta ca in scurt timp va incepe votul.

16:23 - "Desi o facem cu inima grea, noi, liberalii, vom vota pentru solicitarea DNA", a mai afirmat Ludovic Orban.

16:21 - "A fost un parlamentar extrem de serios, care a stat la baza multor propuneri legislative, initiative de revizuire a Constitutiei. Ca om, Theodor Nicolescu este un om corect, un om extrem de apropiat si un foarte bun coleg al nostru.

Desi consider ca cererea este una excesiva, grupul parlamentar al PNL ramane consecvent pozitiei sale - aceea de a nu impiedica in Parlament in niciun fel infaptuirea justitiei.

Nu noi suntem cei care decidem daca incepe sau nu urmarirea penala impotriva unui coleg al nostru. Un vot in favoarea cererii nu inseamna in favoarea vinovatiei. Cei care vor decide in ultima instanta vor fi judecatorii in completele de judecata", a mai spus Ludovic Orban.

16:19 - Ludovic Orban a luat si el cuvantul: "Cred in nevinovatia colegului nostru".

16:18 - "Cred cu tarie ca delicatetea de tarie trebuie sa existe in continuare. Lasitatea, daca m-ar fi caracterizat, m-ar fi facut sa merg in comisia juridica, m-ar fi facut sa vin in fata dvs., sa tin un discurs lacrimogen, sa va implor, sa va rog.

Cel mai important este ca Parlamentul sa dea un vot corect, asta este ceea ce va cer si nimic mai mult", a incheiat Nicolescu.

16:17 - "Nu este interes in recuperarea prejudiciului, ci in apararea mea. Nu vreau sa va tulbur, toate aceste lucruri isi au locul in fata instantei de judecata. Cred in decenta justitiei", a spus deputatul PNL.

16:15 - Theodor Nicolescu a luat cuvantul: "Va vorbesc intr-un moment negru al vietii mele, mi-e foarte greu sa imi aleg cuvintele.

Sunt acuzat pentru ca un evaluator a gresit expertiza si mi se imputa faptul ca eu ar fi trebuit sa vad ca acel raport de evaluare nu e in regula. Daca as lua acel raport si m-as uita la el un an de zile, tot n-as sti sa spun ce e in regula si ce nu e, pentru ca nu face parte din specialitatea mea.

Exista un denunt care palmuieste realitatea si bunul simt".

16:08 - Se aduce pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, de catre presedintele Valeriu Zgonea, cazul lui Theodor Niculescu, care se afla in sala.

15:40 - Votul ar fi trebuit sa inceapa la ora 15.30, potrivit ordinii de zi de pe site-ul Camerei Deputatilor.

15:26 - In cateva minute ar trebui sa inceapa dezbaterile pe cererea de incuviintare a arestarii lui Theodor Nicolescu. Nu se stie daca deputatul va participa sau daca va tine o cuvantare in fata colegilor. La discutiile din comisia juridica el nu s-a prezentat si nici nu si-a trimis avocatul.

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat, PNL sesizeaza CCR

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nicolescu fara imunitate, #cerere DNA Nicolescu, #vot arestare Theodor Nicolescu, #vot Camera Deputatilor Nicolescu, #Theodor Nicolescu DNA, #Theodor Nicolescu incuviintare arestare , #stiri Theodor Catalin Nicolescu
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Protest faţă de imunitatea parlamentară, anunţat în Capitală după
Poza trolheim
trolheim
rank 1