Theodor Paleologu aduce respectul, educatia si performanta functiei de Presedinte al Romaniei

Publicitate electorala
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 17:00
23764 citiri
Theodor Paleologu aduce respectul, educatia si performanta functiei de Presedinte al Romaniei

(P) Candidatura lui Theodor Paleologu la Presedintia Romaniei vine sa raspunda asteptarilor unei majoritati a romanilor care s-a saturat de prostiile si toxicitatea guvernarilor succesive ale PSD, de pasivitatea uneori complice a Presedintelui in functie si de alternativa lipsita de substanta si plina de clisee nascuta in ultimii ani.

Paleologu Presedinte inseamna un pas decisiv catre o Romanie in care cuvintele de ordine sunt "respectul, educatia si performanta". Acestea sunt valori care s-au demonetizat dupa ce cuvintele au fost mestecate atatia zeci de ani de catre feluriti politiceni, dar fara de care nu se poate construi un proiect de tara veritabil.

Respect

La preluarea mandatului de Presedinte de catre domnul Klaus Iohannis, Romania era o tara respectata dupa un deceniu de progrese cuantificabile. Membra a NATO, a Uniunii Europene, intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, tara noastra avea toate atuurile necesare incheierii unei tranzitii, pe alocuri dureroare, dupa iesirea din comunist.

In 2014, dupa un razboi politic de uzura, factiunea neocomunista reprezentata de PSD era in corzi, fapt dovedit de infrangerea politrucului Victor Ponta la alegerile prezidentiale. Anticoruptia functiona la turatie maxima, economia isi revenise dupa criza financiara internationala, iar impostura de orice soi incepuse a fi izolata.

Constatam ca, dupa 5 ani de mandat al Presedintelui Iohannis, Romania a regresat sau, in cel mai bun caz, a stat pe loc. In tot acest timp, PSD a fost la guvernare, cu exceptia unui an reprezentat de guvernarea Ciolos, in care au fost doar bransati la conductele bugetare.

Deloc intamplator, pe fondul pasivitatii actualului sef al statului, pseudosocialistii lui Dragnea au obtinut cel mai bun scor electoral al lor de pe vremea de cand exista FSN, situatia de pe urma careia inca tragem ponoasele si in aceste zile involburate.

Mai mult, lupta anticoruptiei a fost total blocata, vinovatii de spolierea tarii transformandu-se in judecatori de ocazie ai magistratilor care pana mai ieri ii anchetau.

Economia este si ea aproape de colaps dupa o serie de masuri prociclice si profund populiste ale guvernarilor succesive ale PSD, care a marit veniturile angajatilor de la stat si ale pensionarilor dincolo de suportabilitatea bugetului national.

Norii negri ai crizei economice se vad tot mai amenintator la orizont, iar anii 2020-2021 se anunta critici pentru economia nationala. Siguranta cetateanului s-a degradat si ea sub ochii eterni atenti si preocupati ai actualului Presedinte a tarii. Crime, violuri, talharii - un cocktail exploziv al unor realitati cotidiene, nu numai intertitluri in stirile orei 5.

Degradarea vietii politice a Romaniei este atat de profunda incat, la un anumit moment, s-a pus problema aplicarii articolului 7 din Tratatul UE care presupunea suspendarea dreptului de vot in Consiliul European. Doar o minune dumnezeiasca a facut ca acest scenariu apocaliptic sa nu devina realitate.

Cu siguranta, din postura de Presedinte a Romaniei, candidatul PMP nu ar fi comis pacatul originar de a da o sansa si inca o sansa si inca o sansa PSD. Filosoful, scriitorul si diplomatul Theodor Paleologu nu ar fi numit-o in veci pe Viorica Vasilica din Videle in postura de Premier al acestei tari. Chiar daca asta ar fi insemnat un calcul rece si cinic cum ca existenta unui sac de box ar putea garanta un al doilea mandat in fruntea statului.

Respectul propus de canditatul PMP inseamna un set de valori si principii de la care seful statului nu ar trebui sa se abata. Printre acestea, se numara si binele tarii pun inaintea interesului politic personal. Theodor Paleologu si-ar fi asumat orice risc pentru a nu lasa Romania sa se transforme in carpa de sters pe jos a PSD-istilor.

Respectul despre care vorbeste Theodor Paleologu fata de functia prezidentiala inseamna implicare, mai mult curaj si mai multa determinare. Nu este vorba doar de un Presedinte full-time, asa cum propun unii, ci de un sef al statului care sa se identifice cu functia, sa fie capabil de sacrificiu personal si sa puna mereu binele tarii inaintea orcaror alte consideratii.

Educatie

In spatiul public romanesc, se vorbeste, de 30 de ani, despre conceptul meritocratiei. Mai simplu, romanii isi exprimi speranta ca tara lor sa fie reprezentata de un om caruia i-a placut cartea.

Cand vobim de educatie, diferenta dintre Theodor Paleologu si oricare dintre contracandidatii sai rezida in vreo doi munti de carti citite si in cateva tomuri groase de manuscrise redactate.

Sa recunoastem, nu in fiecare zi, li se ofera romanilor posibilitatea de a vota in fruntea statului un absolvent de Sorbona si Ecole Normale Superieure din Paris, acolo unde Emmanuel Macron, actualul Presedinte al Frantei, a ratat examenul de doua ori.

Theodor Paleologu nu este un fost profesor de fizica de liceu. El a predat filosofie si stiinte sociale la Boston College in SUA, fiind apoi profesor la Berlin si Munchen. Mai mult, a absolvit cursuri si la prestigioasa universitate americana Harvard.

Theodor Paleologu este autorul mai multor carti de referinta pentru stiintele sociale: "Despre conservatism", in volumul "Nostalgia Europei" (Ed. Polirom, Iasi, 2003); "Joseph de Maistre sau bunul simt ca paradox" (Ed. Anastasia, Bucuresti, 1998), "Sous l'oeil du Grand Inquisiteur- katekhon ou Antechrist? Contribution a la theologie politique" (Editions du cerf, Paris, Collection "Passages"); "De la Karl Marx la stenograme" (Ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2005); "Era suparaciosilor" (Ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2009).

E o oarecare diferenta fata de celalalt carturar inscris in competitia electorala, autorul lucrarii de referinta "Pas cu pas".

Cand descriu profilul Presedintelui ideal, romanii spun ca vor un sef al statului care sa ii reprezinte cu cinste in plan extern. Theodor Paleologu este vorbitor al sase limbi straine, a trait pe trei continente, a invatat si predat in vestul Europei, dar si in SUA, si a fost unul dintre cei mai straluciti tineri ambasadori numiti in functie dupa incheierea mandatelor deprimante ale fostului Presedinte Iliescu.

Theodor Paleologu, spre deosebire de contracanditatii sai care isi luxeaza limbile citind discursuri proaste scrise de consilieri blazati, este un om care gandeste cu capul sau, nu este manipulabil, nu este influentabil si nu va spune niciodata altceva decat ce crede si stie.

Poate sa vorbeasca oricand de peripatetism, despre Fresca Bunei guvernari din Siena sau despre Constitutia franceza promovata de generalul de Gaulle. Raportandu-l la norma stabilita de politicienii romani, s-ar putea spune despre el ca este "laser, frate!". Sau, ca sa inteleaga si domnul Barna, este Star Trek.

Daca ne dorim o Romanie Educata, solutia nu are cum sa fie un document golit de sens si lipsit de viziune, care are doar scop electoral. O tara educata si civilizata se obtine prin investitii in scoli si dascali, prin stoparea flagelului imposturii academice si prin adaptarea metodelor de predare si curriculei scolare la realitatile tehnologice, sociale si economice contemporane.

Asta inseamna punerea in aplicare a Pactului pentru Educatie, care presupune alocarea a 6% din PIB catre Invatamant si a 1% din PIB catre Cercetare, implementarea principiului de toleranta 0 pentru furtul intelectual si frauda academica, dar si punerea in aplicare a recomandarilor celebrei Comisii Miclea. Presedintele Paleologu i-ar obliga pe politicieni sa isi respecte angajamentele deja semnate fara intarziere si fara exceptii.

Performanta

Theodor Paleologu este vlastarul unei familii vechi boieresti. In casa regretatului sau tata, istoricul Alexandru Paleologu, fost detinut politic la instaurarea regimului comunist, a descoperit iubirea pentru arta si cultura.

Cartile si muzica i-au fost companioni si s-au transformat in obiecte ale pasiunii pentru tanarul caruia i se spunea Toader. Dupa ce a fost ministru, de doua ori deputat si ambasador, Theodor Paleologu a pornit pe drumul aproape unic in Romania al antreprenoriatului cultural.

Casa Paleologu reprezinta exemplul cel mai bun al valorilor liberare puse in aplicare: o afacere mica dar viguroasa, in care un om isi pune inteligenta si roadele muncii sale la dispozitia unor clienti in cautarea frumosului si a intelepciunii.

Miile de cursanti multumiti de demersurile pedagogice ale Invatatorului Paleologu sunt marturie vie a succesului unui proiect antreprenorial nemaivazut la noi. Cei care sustin ca romanii nu isi doresc cunoastere si nu iubesc cultura ar trebui sa vorbeasca macar jumatate de ora cu toti acesti oameni care au dat curs exercitiilor maieutice ale Profesorului Paleologu.

Noroc! Mare noroc! Desi, a ocupat demnitati publice inalte si provine dintr-o familie jefuita de comunisti, Theodor Paleologu nu a adunat nici sase case, nu a mers nici la Bruxelles pe post de slujnicuta ascultatoare a unui mafiot local si nu a obtinut nici mii de contracte de la stat pentru dezvoltarea resurselor umane precum "omul nou".

Reusita sa antreprenoriala ii apartine in totalitate si se datoreaza propriilor sale calitati, ceea ce il face pe Theodor Paleologu sa fie un selfmade man ca orice liberal veritabil care are respect fata de munca. Aceasta intelegere a lumii din perspectiva valorilor democratiei liberale ar fi extrem de utila viitorului Presedinte al Romaniei.

In loc de concluzie

Candidatura lui Theodor Paleologu, sustinuta de Partidul Miscarea Populara, nu este numai un demers politic, cat mai ales o datorie civica. Avand in vedere saracia de idei a contracandidatilor si penuria de optiuni pentru electoratul de centru-dreapta, candidatul PMP este singura solutie rationala si etica.

A venit momentul ca Romania sa fie condusa de un intelectual veritabil, de un om care sa respecte functia prezidentiala, de un Invatator care sa incerce sa educe societatea si de un mic antreprenor care a reutit sa faca performanta folosindu-se doar de calitatile sale.

Respect. Educatie. Performanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Theodor Paleologu presedinte, #Theodor Paleologu candidat prezidentiale , #candidat prezidentiale