Theodor Paleologu si-a depus candidatura pentru Cotroceni: Am primit 360.000 de semnaturi, e o enorma responsabilitate

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 19:15
4873 citiri
Theodor Paleologu si-a depus candidatura pentru Cotroceni: Am primit 360.000 de semnaturi, e o enorma responsabilitate

Theodor Paleologu, candidatul Partidului Miscarea Populara la alegerile prezidentiale din noiembrie, si-a depus candidatura, joi, la Biroul Electoral Central.

El a precizat, dupa depunerea candidaturii, ca Romania are nevoie de un presedinte "deschis dialogului, care sa restaureze demnitatea statului, credibilitatea Romaniei in afara, sa restabileasca respectul pentru Romania si pentru romani si, nu in ultimul rand, sa restabileasca pacea sociala".

Paleologu le-a multumit celor 360.000 de oameni care au semnat pentru candidatura lui, precizand ca increderea lor reprezinta o "enorma" responsabilitate.

"Pentru mine este o enorma responsabilitate increderea acestor sute de mii de romani, pe care ii voi reprezenta in aceasta lupta electorala. Sunt 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 si cred ca Romania are nevoie, la Presedintia sa, de un tanar care a participat la evenimentele din 1989 si de un om care s-a format in libertate", a subliniat el.

Theodor Paleologu a adaugat ca aceasta este o "candidatura-marturie", avandu-i in minte pe colegii sai de generatie din 1989 si pe "acei batrani, la umbra carora" s-a format.

Potrivit candidatului PMP, rostul unei guvernari este pacea sociala, "de care ducem foarte mare lipsa", iar Romania are nevoie de un proiect pentru dezvoltarea sa, care nu se poate obtine decat prin consens.

"Din pacate, dupa 1989, miscarea noastra, a tinerilor, a fost deturnata de comunisti, securisti, neocomunisti s.a.m.d. si asta este originea dihoniei. Originea discordiei din aceasta tara a fost Mineriada, au fost violentele patronate de Ion Iliescu in 1990. Cred ca e nevoie sa scriem un nou capitol in istoria Romaniei si sa ne adunam cu totii in jurul unui proiect pentru dezvoltarea Romaniei, iar aceasta nu se poate obtine decat prin consens", a subliniat candidatul.

Paleologu a venit la Biroul Electoral Central impreuna cu liderii PMP si cateva zeci de sustinatori.

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: AGERPRES