Paleologu: Ponta, lasat in off-side de propriii coechipieri - Interviu

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 18:28
5528 citiri
Paleologu: Ponta, lasat in off-side de propriii coechipieri - Interviu
Foto: cugetliber.ro

Politica este un domeniu in care nu poti avea prieteni decat de la celelalte partide, PDL nu sta bine in sondaje, dar isi va reveni pana la parlamentare, Victor Ponta va avea probleme de la coechipieri, politica romaneasca fiind un meci de fotbal intre doua echipe proaste, este parerea deputatului PDL Theodor Paleologu.

Candidatul PDL la Sectorul 1 crede ca Bucurestiul are "un pomelnic" de probleme, ca proiectele edilului general Sorin Oprescu sunt "catastrofale", in timp ce unii politicieni "fac politica de parca ar juca poker".

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Theodor Paleologu a afirmat ca primarii de sectoare care sunt deja in functie sunt favoriti la alegerile locale, dar ca nu este totul jucat dinainte si ca, pana la alegerile locale, multe lucruri se mai pot schimba.

"Primarii in functie sunt toti favorizati din start, asta este o evidenta. Toti primarii in functie pleaca cu un avans considerabil, avans prin faptul ca sunt in functie, ca au retelele lor de simpatizanti si mai cu seama pentru ca utilizeaza resursele publice - politia locala, ADP-ul si firmele de salubrizare sunt constant utilizate in campania electorala.

Asa ca de ce sa te miri ca primarul in functie este in mod normal invincibil? Mai este o chestie: sistemul de vot intr-un singur tur ii favorizeaza pe cei in functie. Dar asta nu inseamna ca e totul jucat dinainte. Mai sunt mai mult de trei saptamani pana la alegeri, lucrurile se mai pot schimba", ne-a declarat candidatul democrat liberal la Primaria Sectorului 1.

Bucuresti: Favoritii si surprizele din cursa pentru primariile de sector - sondaj GeoPol

Acesta a notat ca nu are inca "niciun fel de afis, niciun fel de banner" in Sectorul 1, adaugand ca "ma intreb si eu de ce nu sunt deloc afise si bannere. E ciudat, nu?".

Se poate spune ca PDL sta prost in sondajele pe Bucuresti?

Situatia nu are cum sa fie stralucita, sunt motive politice evidente pentru acest lucru, insa asta nu inseamna ca lucrurile sunt jucate dinainte.

Organizatia Bucuresti nu este o organizatie unitara, sunt de fapt sase organizatii de sector. Sunt unele mai tari, altele mai putin tari, in functie de specificul fiecarui sector, dar nu vreau sa dau note.

Ca nu sta grozav nu e o noutate, evident. Este un partid care a cunoscut o eroziune importanta in trei ani si ceva de guvernare, e clar, cu masuri dificile, dure, impopulare.

Sigur ca PDL nu are cum sa stea stralucit in sondaje, desi multa lume a inteles de ce s-a intamplat ce s-a intamplat, de ce s-au luat masurile respective si sunt convins ca pana in toamna lucrurile se vor echilibra. Foarte mult se vor echilibra pana atunci.

Evident ca situatia de la nivelul Bucurestiului are legatura cu cea de la nivel national, pentru ca Bucurestiul este cel mai sensibil la evolutiile nationale.

Dar partidul la nivel national nu se pune problema sa-si revina dintr-o data. E vorba sa recupereze simpatizanti care s-au pierdut sau i-a instrainat sau care s-au racit fata de PDL. E un proces care ia ceva timp, pentru ca nimic nu se face peste noapte in politica.

In ce ma priveste, la sectorul 1 imi fac campania, abia zilele astea au ajuns la alegatori primele mele materiale de campanie. Andrei Chiliman de opt ani de zile bombardeaza pe toata lumea cu materiale de propaganda personala pe banii primariei. Revista primariei este numai despre domnul Chiliman, asa cum se intampla si in alte localitati, nu este o originalitate. Este publicitate personala pe banii primariei.

Atunci cand ai un asemenea avans de opt ani in care ai facut pe bani publici propaganda personala, sigur ca ai un avantaj important, lumea te stie. Eu abia zilele astea am trimis o scrisoare catre toti alegatorii din sectorul 1. Asa ca lucrurile se vor schimba fara indoiala in urmatoarele trei saptamani.

Victor Ponta, lasat in off-side de propriii coechipieri

Cum isi poate reveni PDL in urmatoarea perioada?

Politica romaneasca seamana cu un meci de fotbal intre echipe foarte slabe, in care se faulteaza in cadrul aceleasi echipe, se dau autogoluri, arbitrul e cumparat sau in stare de ebrietate. In politica romaneasca castigi pe autogolurile adversarului.

Victor Ponta, pe care constat ca l-a si lasat in off-side propriul partid si chiar si aliatul de coalitie, are tot timpul sa rateze pana in toamna, desi sincer ii doresc succes. Dar vor veni o serie de probleme de la coechiperii dansului.

Intre timp, PDL trebuie sa faca ceea ce trebuia sa faca demult, sa se consolideze intern, sa devina un partid adevarat, manat de convingeri si de program, nu de interese personale. PDL trebuie sa devina un partid adevarat de dreapta, nu altceva. Iar restul o vor face greselile si autogolurile adversarului.

Cum comentati neregulile aparute inca de la instalarea Guvernului Ponta?

Mie imi pare foarte rau, imi pare rau pentru ca sincer ii doresc succes lui Victor Ponta, insa aceste lucruri care s-au intamplat in ultimele saptamani nu sunt in avantajul lui si vina nu este neaparat la el, cat la partidele din USL care il lasa in off-side.

De ce nu se implica in functii ministeriale oameni mai credibili? Tocmai pentru ca am reala simpatie personala pentru Victor Ponta, sunt indignat ca il lasa in off-side propriii lui coechipieri. Fiecare se gandeste la interesul propriu, parca nu e la fel si in alte partide. In politica nu poti avea prieteni decat de la celelalte partide.

Paleologu il felicita pe Ponta: "Nu umbla cu cioara vopsita"

Asa este si in PDL?

Evident, orice partid functioneaza asa. Intamplarea face ca chiar am cativa prieteni care intamplator sunt membri PDL. Regula generala este ca nu poti avea prieteni decat de la alte partide sau din afara politicii - asta este cel mai bine.

Dar in general asta nu ajuta la succesul politic, asta in general poate sa-l ajute (pe Victor Ponta - n. red.), dupa ce nu va mai fi prim-ministru, sa vorbim la o bere despre ce s-a intamplat.

Repet, ii doresc tot succesul posibil, insa sunt sceptic fata de marja lui de actiune, nu cred ca se poate ridica la toate asteptarile pe care le-a creat in societate si mai cu seama e atitudinea multora din partidele care il sustin.

Lasatul in off-side este o practica politica romaneasca pe care am putut-o vedea de-a lungul timpului, de-a lungul anilor, nu este o noutate, ca si blaturile cu adversarii - mai e si asta o practica curenta in politica romaneasca. In toate partidele se intampla lucrul asta, in afara de UDMR probabil. Probabil s-au romanizat si ei.

Exista ingrijorare in PDL, in momentul de fata?

Unii oameni or fi mai anxiosi, eu sunt senin. Nici la BPN nu m-am mai dus in ultimele saptamani, sunt prea ocupat cu propria mea campanie. Si nu ai timp de ingrijorari si de alte lucruri cand esti in campanie, iti vezi de treaba.

Unii politicieni fac politica de parca ar juca poker

Care sunt sansele ca Andrei Chiliman sa nu mai fie primar, peste o luna?

Aveti si dumneavoastra, si politicieni foarte multi, prostul obicei de a vorbi de sanse. De parca ar fi numai vorba de sanse in politica, parca ar fi un joc, o cursa de cai sau un poker.

Este adevarat ca multi politicieni fac politica de parca ar juca poker, insa importante sunt proiectele, importante sunt ideile, importanta este abilitatea noastra de a asculta oamenii si de a face ce asteapta de la noi, importanta este credibilitatea omului, importanta este onestitatea omului. Onestitatea este esentiala in aceste lucruri.

Campaniile noastre electorale sunt momente ale adevarului. Majoritatea spun minciuni si brasoave sau prezinta intr-o lumina mult prea favorabila ce au facut. Insa e un moment al adevarului, insa se vede fiecare cat a furat dupa opulenta campaniei sale electorale.

Paleologu: Votati ologul si Paleologul!

Bucurestiul - un pomelnic de probleme

Care sunt cele mai mari probleme ale bucurestenilor?

Reiese din toate studiile sociologice si din toate discutiile pe care le avem fiecare dintre noi cu ei. In primul rand, ordinea publica si siguranta cetateanului, accidentele si vitezomanii, parcagii, prostitutia, insecuritatea in jurul liceelor si scolilor, problemele legate de cainii comunitari, nerespectarea normelor de urbanism, avem un pomelnic intreg de probleme care tin de siguranta si de ordine publica.

In rest, oamenii isi doresc o viata mai putin stresanta, mai putin inghesuita, mai putin poluata, isi doresc acces la cultura, isi doresc acces la sanatate, la ingrijire medicala de calitate, isi doresc educatie de calitate - lucruri evidente, isi doresc preturi mai mici in piete. Preocuparile sunt clare, este foarte clar ce nu merge in Bucuresti.

Primarul general Sorin Oprescu poate fi invins?

Eu sper ca da, ar fi foarte bine pentru Bucuresti. Proiectele lui sunt catastrofale. Strapungerea Ciurel intre autostrazile A1 si A2 ar aduce tot traficul in Bucuresti, ceea ce ar fi absolut dezastruos, proiectul de la Kiseleff - Aviatorilor ar face harcea-parcea zona cea mai frumoasa a Bucurestiului.

Eu nu ma tem de inactivitatea lui, eu ma tem de proiectele lui, care sunt fie suprarealiste, fie distrugatoare pentru oras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Theodor Paleologu candidat sector 1, #Paleologu sustinere Victor Ponta, #Paleologu situatie PDL, #Paleologu alegeri locale Bucuresti, #Paleologu declaratii Sorin Oprescu, #Paleologu probleme Bucuresti , #candidat primarie sector 1
Comentarii
Poza globedreamer
globedreamer
rank 5
Intrebarea este... Poti sa fii TU in locul lui?