Casa Paleologu isi redeschide portile: Incep cursurile de toamna

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 14:32
6517 citiri
Casa Paleologu isi redeschide portile: Incep cursurile de toamna
Foto: Facebook / Theodor Paleologu

Fundatia Casa Paleologu, condusa de deputatul liberal Theodor Paleologu, organizeaza in perioada urmatoare cursurile de toamna, prilej cu care va fi inaugurat si noul spatiu pentru dezbateri.

Astfel, incepand cu data de 21 septembrie, cei interesati pot partipa la cursul "Retorica adaptata la context", in cadrul caruia se va vorbi despre "teorie, exemple si exercitii pentru o introducere in pregatirea retorica adaptata contextului in care va este necesara", se precizeaza pe site-ul Casei Paleologu.

Un alt curs este organizat in zilele de 22, 23 si 24 septembrie sub titlul "Despre prietenie", tratata ca virtute. "Plecand de la reflectia fundamentala a lui Aristotel, vom aborda, doua cate doua, un dialog de Cicero si unul de Lucian de Samosata, un eseu de Montaigne si unul de Alexandru Paleologu", anunta organizatorii.

Alte titluri sunt "Flaubert, despre prostia omeneasca", "Cazanul de la Gundestrup: incursiune in mitologia celtica", dar si "Despre tati si fii - "It's not easy to be a son": Oreste si Telemah la Homer si Eshil", care va incepe la 1 octombrie si va aborda "relatia dintre razbunare si justitie, dintre ordine si pace civila".

Gasiti pe site-ul Casei Paleologu Programul cursurilor si modalitatea de inscriere.

#program cursuri toamna Casa Paleologu, #Theodor Paleologu fundatie , #ministrul Culturii