Paleologu jigneste un ziarist si-l acuza ca e mincinos

Luni, 04 Mai 2009, ora 09:10
3987 citiri
Paleologu jigneste un ziarist si-l acuza ca e mincinos

Ministrul Culturii si Cultelor, Theodor Paleologu, este deranjat de articolele negative aparute in presa dupa ce a impus in politica romaneasca un nou concept, acela de "pleasca".

Astfel, el a declarat ca sensul afirmatiilor sale de la celebra conferinta "Ce este aceea o pleasca?" a fost denaturat de Bogdan Cristea, redactor in departamentul politic al ziarului Gandul, in ciuda faptului ca ele au fost confirmate si de alte publicatii.

Totul a pornit de la aprecierea laudativa a ministrului la adresa sefului statului, despre care sustinea, in februarie, ca a fost ca o "pleasca" pentru pedelisti, fiindca datorita lui acestia ar fi castigat alegerile.

Afirmatia lui a starnit comentarii negative. Paleologu s-a gandit insa sa atribuie un sens mai inalt notiunii de "pleasca" si a mers la ICR pentru a tine o conferinta de filosofie politica pe aceasta tema.

In cadrul respectivei conferinte, el a precizat, printre altele, ca-si mentine pozitia anterioara referitoare la Traian Basescu: "nu are contracandidat, e un om care se potriveste Romaniei actuale, corespunde societatii romanesti".

Venind vorba de tipul de politician agreat de romani, Theodor Paleologu a adaugat ca nici Ionel Bratianu nu ar avea sanse astazi in alegeri: "Eu nu cred ca Ionel Bratianu, daca ar aparea acum, ar castiga in alegeri".

Afirmatia in cauza, citata de Gandul si de agentia de presa Mediafax, a fost, ulterior, retractata de Paleologu, care a declarat ca, in realitate, ar fi vrut sa spuna altceva.

Vineri, la Brasov, Theodor Paleologu a refuzat sa raspunda unui alt ziarist al cotidianului "Gandul", sustinand ca afirmatiile sale au fost radical modificate.

"Ziaristul ala e ori cretin, ori rau intentionat, pentru ca dintr-o conferinta de doua ore, din care nu a luat decat un pasaj de 30 de secunde, despre Bratianu. Si mai e si mincinos, fiindca nu a scris ce am spus eu, mi-a pus in gura o afirmatie pe care n-am facut-o", a spus Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Paleologu pleasca, #Paleologu ziarist Gandul , #ministrul Culturii