Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Plati ilegale la Ministerul Culturii: Firma care a incasat banii si-a marit profitul in 2009

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 10:00
3426 citiri
Plati ilegale la Ministerul Culturii: Firma care a incasat banii si-a marit profitul in 2009
Foto: 9am.ro

Un raport al Corpului de Control al Guvernului a stabilit ca Ministerul Culturii ar fi cheltuit ilegal 26 de milioane de euro in anul 2009, platind lucrari de constructii cu ajutorul drepturilor de autor.

"Artex Services International", firma catre care Ministerul Culturii a dat acesti bani a reusit anul trecut sa-si mareasca simtitor profitul, noteaza Adevarul

Potrivit sursei citate, anul trecut, societatea a obtinut un profit de 3 milioane de euro, comparativ cu 1.300.000 euro, realizati in 2008.

Profitul de anul trecut reprezinta 30 la suta din venitul realizat in aceeasi perioada. In 2005, anul infiintarii societatii, firma abia a realizat un profit de 14.000 de lei (3.200 de euro).

Potrivit datelor obtinute de la Registrul Comertului, "Artex Services" este detinuta in mod egal de Marius Catalin Visan (42 de ani) si Alice Rossana Visan (41 de ani). La Monitorul Oficial exista insa o actualizare de acum doua luni. Jumatatea de firma detinuta de Alice Rossana Visan a fost cedata unui bucurestean de 27 de ani, Tudor Chiriac.

"Din punctul meu de vedere, identitatea actionarilor firmei este confidentiala, dar singura legatura intre ministrul Paleologu si patronii firmei este ca lucreaza in acelasi domeniu: cultura", precizeaza purtatorul de cuvant al "Artex Services International", Georgian Sergiu Olteanu.

Ministerul Culturii a facut plati ilegale de 26 de milioane de euro in mandatul lui Paleologu

Ministerul Culturii: Nu s-au constatat contracte incheiate ilegal

Jurnalistii de la Adevarul au relatat, vineri, ca un raport al Corpului de control al primului ministru demonstra ca plata prin drepturi de autor a lucrarilor de la Muzeul National de Istorie al Transilvaniei din Cluj si Muzeul Antipa din Capitala s-a facut pentru lucrari de constructii si amenajari interioare.

Georgian Sergiu Olteanu sustine ca "toate contractele pe care le-am semnat au respectat legislatia in vigoare si faptul ca sunt incheiate pe baza de drepturi de autor nu este sub nicio forma un mod de a fenta legea achizitiilor publice. Pana acum am lucrat doar pe drepturi de autor pentru ca amenajarea muzeistica este un proces de creatie intelectuala".

Obiectul de activitate al SRL-ului este "gestionarea monumentelor, cladirilor istorice si a altor obiective de interes turistic", dar in 2009 au mai fost introduse noi obiecte de activitate: "taierea si randuirea lemnului" sau "fabricarea ambalajelor din lemn".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#ministerul Culturii drepturi autor, #lucrari de constructii , #ministrul Culturii