Paleologu: Ciomageala este in toi la PDL, nu vreau sa stau la mijloc!

Joi, 21 Februarie 2013, ora 11:55
2413 citiri
Paleologu: Ciomageala este in toi la PDL, nu vreau sa stau la mijloc!

Deputatul Theodor Paleologu spune ca tinde "in proportie de 99%" sa nu se implice in sustinerea vreunei motiuni la Congresul PDL din 23 martie. "Nu vreau sa agravez haloimasul din partid, prefer sa-mi pastrez independenta", precizeaza el.

Paleologu crede ca "spectacolul e destul de comic, daca n-ar fi si putin tragic". Deputatul se teme pe de alta parte ca PDL va obtine la euro-parlamentare un scor si mai slab decat la legislative.

Theodor Paleologu crede ca "oricine va conduce partidul dupa 23 martie va avea atarnata deasupra capului sabia lui Damocles in privinta alegerilor europene din 2014, pentru ca exista riscul ca rezultatele la alegerile europene sa fie inca si mai slabe decat cele de la parlamentare din decembrie 2012".

"De ce? E un motiv foarte simplu: alegerile europene sunt intotdeauna o ocazie excelenta pentru partidele mai mici de a se afirma. Or dintre partenerii nostri, unii s-ar putea sa fie tentati sa propuna o lista proprie. Or o diviziune a dreptei duce in mod evident la o scadere a rezultatului PDL. Deci mi se pare o provocare extrem de importanta", a spus Paleologu, la RFI Romania.

Theodor Paleologu precizeaza ca are mai multe motive sa nu se implice in aceasta campanie.

"Motivele politice sunt ca nu vreau sa agravez haloimasul din partid si ca eu vreau sa-mi pastrez independenta si libertatea de exprimare si pozitionarea de om al compromisului si al concordiei.

(...) Fiecare considera ca ceilalti sunt de vina, fiecare considera ca el e solutia, fiecare isi face un autoportret atunci cand propune un portret-robot al viitorului lider si fiecare spune ca e dispus sa se sacrifice, daca partidul i-o cere sau daca natiunea il cheama sau daca Providenta il investeste cu o misiune. Spectacolul e destul de comic, daca n-ar fi si putin tragic in ceea ce ne priveste ca partid. Eu as mai lipsi in tot haloimasul asta sa vin sa spun ca liderul ideal ar trebui sa fi facut studii in Occident, sa fi predat in America si Europa, sa fi fost ambasador si ministru si eventual sa aiba si o strada cu numele lui in Bucuresti, inca din secolul 19!", a spus deputatul PDL.

Paleologu precizeaza ca "nu e vorba de pasivitate sau indiferenta".

"E o atitudine de asteptare activa, de pozitionare si as utiliza din nou metafora crocodilului, pe care am mai utilizat-o si in alte situatii si anume: crocodilul este un animal care sta si asteapta si stie sa identifice foarte bine momentul favorabil. Nu mi se pare ca acesta este momentul favorabil pentru mine, pentru ca ciomageala este in toi, iar atunci cand incepe 'general shooting' intr-un 'saloon', cel mai bine este sa nu stai la mijloc!", afirma democrat-liberalul.

"Cu Elena Udrea sunt de aceeasi varsta, suntem nascuti la cateva luni distanta si evident discut altfel cu ea, decat cu Vasile Blaga, e firesc acest lucru. Voi urmari cu mare interes dezbaterile, vreau sa vad ce propune Elena Udrea, pentru ca ce propune Vasile Blaga stim deja si sa vedem daca va prelua anumite idei pe care le-am propus in trecut", conchide Theodor Paleologu.

Citeste mai multe despre Paleologu: Ciomageala este in toi la PDL, nu vreau sa stau la mijloc!, pe RFI Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Theodor Paleologu ciomageala PDL, #Theodor Paleologu certuri PDL, #Paleologu atacuri PDL, #Paleologu Conventie PDL, #Theodor Paleologu elena udrea, #Theodor Paleologu Vasile Blaga , #PDL