Paleologu, discurs savuros: Eu sunt L-ul din PD-L, figura mea cere sfaturi

Sambata, 14 Mai 2011, ora 15:33
4565 citiri
Paleologu, discurs savuros: Eu sunt L-ul din PD-L, figura mea cere sfaturi

Theodor Paleologu a fost primul dintre candidatii PD-L care si-a sustinut motiunea in fata delegatilor prezenti la alegerile de la Palatul Parlamentului. Paleologu a destins mai intai atmosfera, prin cateva remarci care au starnit zambete si aplauze, dupa care a subliniat cateva dintre ideile principale in numele carora candideaza.

El a inceput prin a le multumi contracandidatilor sai, Emil Boc si Vasile Blaga, pentru spiritul de fair-play si colegialitate in care s-a derulat campania, precizand ca ii apreciaza "la superlativ" pe amandoi.

Theodor Paleologu le-a multumit si celor care au semnat pentru candidatura lui, dar si militantilor care l-au primit in tara si l-au ascultat cu simpatie.

I-a multumit lui Gheorghe Flutur, care a spus despre el ca este "singurul inocent in ceea ce priveste starea partidului", lui Sorin Frunzaverde, care a afirmat ca motiunea lui este una "de coloratura" si lui Ioan Oltean, care a spus ca este ca "desertul la finalul unei mese grele".

Paleologu nu a uitat sa le multumeasca si colegilor din Opozitie, Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Crin Antonescu, care l-au laudat si au declarat in repetate randuri ca il prefera la sefia PD-L. "Sa le pastreze Dumnezeu obiceiul!", a declarat el, in rasetele si aplauzele celor prezenti.

Nu in ultimul rand, Paleologu le-a multumit tuturor pentru sfaturile primite, remarcand malitios ca "dupa cum exista unele figuri care cer palme, altele cer sfaturi. Figura mea cere sfaturi!".

Mana de fier, daca e una de fier, trebuie sa poarte o manusa de catifea

Theodor Paleologu a sustinut ca daca va castiga sefia partidului si-ar dori sa aiba doi vicepresedinti de la Boc si doi de la Blaga si ca i-ar vrea alaturi de el in BPN pe amandoi, chiar daca dupa aceste alegeri unul dintre ei nu va mai face parte din conducerea partidului.

"Vreau o conducere colegiala. Nu am partizani de satisfacut si nici polite de platit. Nimeni nu ar avea de pierdut, ci toti castiga!", a mai spus el.

In plus, el a spus ca nu ar bate cu pumnul in masa, ci ar veghea la unitatea partidului si la disciplina in partid.

"Cu toleranta! Mana de fier, daca e una de fier, trebuie sa poarte o manusa de catifea", a mai spus Paleologu in aplauzele celor prezenti.

El a sustinut ca s-ar dedica in intregime muncii de partid, pregatirii alegerilor si mobilizarii militantilor din tara. In plus, el a afirmat ca ar da mai multe sanse doamnelor si tinerilor.

"Partidul nostru nu este si nu trebuie sa fie un club exclusiv al barbatilor de varsta a doua", a mai afirmat Paleologu.

El a atras atentia asupra faptului ca batalia decisiva din 2012 se va da in marile orase, asupra electoratului indecis "aflat intre PD-L si USL", dezamagit ca ambele partide de dreapta nu colaboreaza.

"Electoratul de dreapta, acuma indecis, poate fi atras de noi prin masuri concrete in favoarea lor. Este vorba de intelectuali, de oameni de afaceri, care provin din profesii liberale", a mai spus el.

Principalele trei teme ale motiunii

Totodata, Paleologu si-a prezentat principalele trei teme ale motiunii sale intitulate "Privind spre viitor": moralizarea clasei politice prin reducerea cheltuielilor de campanie, una din cauzele coruptiei, promovarea domeniilor purtatoare de viitor, printre care cultura, educatie cercetare, inovare, precum si dezvoltarea economica durabila si protejarea mediului.

Paleologu a inheiat pe acelasi ton amuzant, spunand ca el reprezinta particula "L" din PD-L, de la liberalism, si sustinand ca, in conditiile in care exista o relativa uzura a PD-L si o deriva spre stanga a PNL, democrat-liberalii au un culoar extrem de important pe partea dreapta a esichierului politic.

"Vreau sa transmit un mesaj puternic in afara partidului: indrazniti sa va faceti auzita vocea, sa nu va fie frica pentru ca nu se supara nimeni!", a mai spus Paleologu.

In incheiere, el a remarcat ca atat Vasile Blaga, cat si Emil Boc au cravata violet, lucru despre care jurnalistii au intrebat insistent.

"Culoarea cravatei mele este exact culoarea cravatei presedintelui Traian Basescu si sa stiti ca nu ne-am vorbit inainte. E vorba de o afinitate cu totul speciala", a incheiat Paleologu in aplauzele celor prezenti.

Cristian Preda: Toader are marele avantaj de a putea vorbi limba omului obisnuit

Europarlamentarul Cristian Preda a sustinut candidatura lui Paleologu, afirmand ca el are marele avantaj de a vorbi limba omului obisnuit si de a se face inteles de electorat.

"Nu vorbeste un jargon plicticos si enervant. Are un stil destins, are capacitatea de a interationa cu oamenii. Candidatura lui este o candidatura a maximei solidaritati. A interactionat cu liderii filialelor. Alaturi de el trebuie sa cultivam apropierea directa, spontana, asa vom recuceri inimile oamenilor.

In al treilea rand, cred ca el ilustreaza o nevoie a PD-L, aceea de a capta un electorat dinamic, in forta care traieste pe propria exigenta a economiei de piata, afectat de impostura penelista care s-a asigurat PSD. Candidatura lui Paleologu are potentialul de a atrage electoratul liberal, pe care impostura penelista l-a abandonat. Avem nevoie de el pentru a ne apropia de acest electorat", a declarat Cristian Preda.

In incheiere, consiliera si sustinatoarea premierului Andreea Paul Vass a declarat ca sustine "nebunii minunati care spun lucruri adevarate si utile" si i-a multumit lui Paleologu pentru faptul ca a facut referire la promovarea femeilor in politica.

"Era atat de simplu sa fie si o candidata femeie la varful PD-L. Aveti curaj data viitoare!", le-a transmis Vass colegelor sale.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Cronos
rank 3
titlul corect, Nu cred ca scopul discursului lui Paleologul jr a fost sa va "incalzeasca" pe d-voastra