Paleologu: Formula Blaga din iunie nu mai e viabila. Opozitia se face in USL

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 18:47
3463 citiri
Paleologu: Formula Blaga din iunie nu mai e viabila. Opozitia se face in USL

Deputatul PDL Theodor Paleologu considera ca "formula Blaga" adoptata la congresul partidului din iunie 2012 nu mai e de actualitate, insa asta nu inseamna neaparat ca trebuie schimbat actualul presedinte al formatiunii, ci ca acesta ar trebui sa vina cu o formula noua, daca vrea sa ramana la conducere.

Paleologu a spus pentru Ziare.com ca in partid se aud o multime de "prostii" si ca "loserii" (invinsii - n.r.) de la parlamentare se inghesuie sa prinda lista la alegerile europarlamentare din 2014.

In opinia sa, opozitia la adresa Guvernului o fac mai mult personaje din interiorul USL decat o face PDL.

Intrebat despre prezidentiabilul PDL pentru 2014, Paleologu a admis ca nu au inca un nume, dar este esential ca viitorul lider al partidului sa fie ales intr-un scrutin cat mai democratic in partid, la care sa participe toti alesii PDL.

Lucrurile nu sunt linistite in PDL, multi lideri importanti cer schimbarea lui Vasile Blaga si o schimbare de curs. Ce credeti dumneavoastra ca ar trebui sa se intample in partid?

Orice partid care a pierdut trece printr-o perioada de turbulente. E firesc. Se intampla si la case mai mari: uitati-va la UMP (fostul partid de guvernamant, de dreapta - n.red) in Franta si la tensiunile dintre Cope si Fillon. "Sa plece unul" si "sa vina altul" sunt solutii simpliste. E clar ca "formula Blaga" de la congresul din iunie nu mai e viabila. Dar asta nu inseamna "jos Blaga".

N-am nimic impotriva ramanerii lui Blaga, ca persoana, in fruntea partidului cu conditia sa vina cu o formula noua. Deocamdata nu vad absolut nicio formula noua. In schimb, aud foarte multe prostii. Iar in absenta unei formule noi si convingatoare, ne paste diviziunea dreptei, ingramadeala loserilor pe lista de la europene si un rezultat inca si mai prost la alegerile europarlamentare.

Face PDL opozitie "viguroasa" sau e prea moale?

Deocamdata opozitie fac unele personalitati si grupari din interiorul USL. Sa le pastreze Dumnezeu obiceiul!

S-a discutat intens despre un prezidentiabil pentru 2014. Unde l-ati ascuns?

Nu-l avem. N-are rost sa ne mintim singuri spunand ca avem o jumatate de duzina de prezidentiabili plauzibili. De aceea am insistat pe o abordare diferita: democratia in partid ca mecanism al renasterii politice.

Preconizez simplificarea conducerii si alegerea principalilor lideri de catre toti alesii partidului (consilieri locali si judeteni, primari, deputati, senatori, europarlamentari). Nu voi sustine si nu voi face alianta decat cu cei care adopta aceasta perspectiva.

In fond, toate cele intamplate in ultima vreme confirma justetea ideilor din cea de-a treia motiune de la congresul din 2011.

Citește și:
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a acuzat că Sorin Grindeanu a mai ratat un jalon din PNRR care pune în pericol tot programul european în valoare de 30 de...