Paleologu: Nu plec din PDL, chiar daca platesc idioteniile altora

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 11:36
2103 citiri
Paleologu: Nu plec din PDL, chiar daca platesc idioteniile altora
Foto: Arhiva

Valul de demisii din PDL este "un simptom al faptului ca partidele romanesti nu sunt suficient de inchegate din punct de vedere doctrinar", crede vicepresedintele partidului, Theodor Paleologu, care sustine ca nu intentioneaza sa plece din PDL.

De ce pleaca atat de multi parlamentari de la PDL la USL? Theodor Paleologu e de parere ca "este un simptom al faptului ca partidele romanesti nu sunt suficient de inchegate din punct de vedere doctrinar, al militantismului politic. Nu va imaginati, de exemplu, in Franta ca trece unul dintr-o parte in alta, de la Partidul Socialist sau de la partidul gaullist in celalalt sens, in functie de cine castiga, Francois Hollande sau Sarkozy! Acolo-i foarte clar, esti de dreapta, esti de stanga si stai unde esti!".

Theodor Paleologu spune ca unii demisionari din PDL "se lasa influentati de sirene". "Sigur, acest moment pentru noi este foarte defavorabil, de aia si pleaca foarte multa lume, dar nu neaparat din cauza ofertelor venite de la celelalte partide, pentru ca eu va mai spun un lucru: in fiecare zi ma intalnesc cu oameni, care-mi spun: pe dvs. va simpatizez, va ador, va iubesc, unii chiar imi spun ca o sa ma voteze ca persoana, dar ma intreaba de ce mai stati in PDL, de ce nu treceti in PNL? Si sigur ca pe unii oameni acest lucru ii impresioneaza.

Sunt convins ca Dugulescu sau Sbarciu au avut aceeasi experienta ca si mine, oameni care le spun acest lucru: de ce mai stati in PDL, nu vedeti ca se duce sandramaua de rapa? Si atunci sigur ca poate fiind mai impresionabili, sunt oameni profund onesti si cinstiti acesti colegi, se lasa influentati de asemenea sirene", apreciaza deputatul democrat-liberal.

Theodor Paleologu spune ca el nu va pleca din PDL, din "ambitie politica", desi e convins ca va plati pentru "boacanele" altora: "Din ambitie politica, pentru ca eu vreau sa joc un rol important in politica romaneasca si nu poti face asta daca nu stai acolo unde esti si daca nu suporti si perioade de impopularitate.

Evident, eu stiu foarte bine ca voi plati factura pentru boacanele facute de altii, pentru idioteniile facute de altii, pentru aroganta, incompetenta si hotia altora! Imi dau seama, nu e drept, dar asa se va intampla, asta este, c'est la vie! Insa pe termen lung, oamenii apreciaza consecventa si constanta in politica".

Citeste mai multe despre Paleologu: Voi plati factura pentru boacanele si idioteniile altora, dar eu nu plec din PDL! pe RFI Romania.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Paleologu plecare PDL, #plecari PDL Opozitie, #Pelologu interviu RFI , #PDL