Paleologu: PDL e ca Enel, face regularizare. Nu poti deodata sa scoti o gramada de bani

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 09:03
1523 citiri
Paleologu: PDL e ca Enel, face regularizare. Nu poti deodata sa scoti o gramada de bani
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a reluat discutia despre "cacanarul din PDL", precizand, in acest context, ca partidul este precum Enelul, i-a facut o regularizare si-i cere cotizatia pe tot anul.

"Nu, nu, e vorba de faptul ca - nu numai la noi, si la alte partide se intampla acelasi lucru - sunt unii care practica aflarea in treaba ca metoda de lucru, vorba lui Tutea, si nu au altceva mai bun de facut decat sa povesteasca cum au inteles ei anumite discutii. Si nu e prima data, este a nu stiu cata oara cand se intampla genul asta de lucruri", a declarat Paleologu, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Vicele democrat-liberal a negat faptul ca le-ar fi spus colegilor "sa-si pastreze partidul si banii", ca "oricum ma car", precizand insa ca a facut un sacrificiu meterial venind in politica.

"Asta este total deformat. De-asta spun ca sunt persoane care ciripesc anapoda. Nu este vorba de asa ceva. Sunt la zi cu toate cotizatiile catre sector, catre organizatia centrala a partidului.

Numai ca deodata sa te trezesti cu o regularizare, stiti, ca la Enel, timp de un an si ceva de zile nu au fost in stare sa-mi spuna cat am de platit pe luna si m-am trezit cu o factura pe un an si ceva de plata. Cam la fel este la PDL, cu regularizarile astea pe un an de zile. Trebuie spus ca premierul glumea, ne tachina cu chestiunea asta.

Nu poti dintr-o data sa scoti o gramada de bani cand mai ai de platit si Enelul si taxe, si gazele, ca vin gazele si or sa ne usuce. Nu am venituri mari, castig mult mai putin decat castigam inainte ca profesor la Berlin, deci totusi...", a mai spus Paleologu.

Paleologu, suparat pe "cacanarii" din PDL care spun "idiotenii" despre el

In alta ordine de idei, pedelistul a subliniat ca printre planurile sale de viitor figureaza si candidatura la Primaria Capitalei, idee la care nu a renuntat.

"Optiunea este, evident, sa continui in colegiul 9 din sectorul 2, dar, dupa cum stiti, mi-am exprimat dorinta de a candida la Primaria Capitalei, pentru ca am o anumita viziune privind dezvoltarea orasului si asta ma motiveaza in politica. Vreau ca orasul sa se dezvolte intr-o alta directie decat se intampla in acest moment. Sunt o serie de proiecte ale primarului Oprescu cu care sunt radical in dezacord, cum ar fi legarea autostrazii A1 de A2 prin Bucuresti.

Sa ai o autostrada care iti trece prin Bucuresti mi se pare catastrofal. Asa ceva este criminal pentru oras. Ca bucurestean vreau altceva pentru oras, pentru gestionarea culturii in oras si pentru recunoasterea rolului culturii de dezvoltare urbana, trafic, transport in comun, toate aceste chestiuni, putem sa le discutam si astea sunt convingerile de la care pornesc", a mai spus Paleologu.

Pe de alta parte, fostul ministru a precizat ca ar mai conduce Ministerul Culturii, "ceea ce nu inseamna ca imi propun sa ii iau locul lui Kelemen Hunor, desi cred ca PDL a facut o mare greseala dand acest minister UDMR".

Despre pleasca din PSD

Daca ar fi Crin Antonescu, Paleologu spune ca ar duce PNL independent in alegeri. Daca ar fi in locul lui Victor Ponta, fostul ministru al Culturii a precizat ca ar muta PSD-ul pe dreapta si nu l-ar exclude pe Mircea Geoana din partid.

"Omeneste vorbind, imi pare rau de Mircea Geoana, la fel cum imi pare rau si de Victor Ponta si Dan Sova, pentru ca nu trebuia sa se ajunga aici. Sigur ca din punctul de vedere al PDL este o pleasca ce se intampla", a explicat fostul ministru al Culturii.

Acesta a accentuat ca "ce se intampla in PSD este o pleasca", vorbind si despre un alt aspect din politica romaneasca: "daca mizezi pe prostia adversarului, mizezi pe o valoare sigura".

Paleologu mai spune ca liderul PSD ar trebui "sa urmeze sfatul lui Trahanache: aveti putintica rabdare. Oricum, Trahanache e un mare mentor in materie de politica".

"Acum deja ma invitati sa dezvalui teza unei conferinte pe care o voi plimba prin tara: ca Trahanache este cel mai tare din piesa si prototipul desavarsit al vulpii in limbajul lui Macchiavelli. Ceea ce imi propun este sa fac o lectura a lui Caragiale din perspectiva teoriei politice. Trahanache e desavarsit, el este adevaratul detinator al puterii.

Pentru Farfuridi am o mare simpatie, e un ganditor politic interesant si un om de actiune totodata, iar despre Catavencu am cateva elemente de interpretare pe care le cred originale. E vorba despre strategia lui Catavencu, pentru a castiga teren in interiorul partidului, pentru ca la sfarsitul piesei Catavencu a castigat ceva, nu a castigat investitura, dar cariera lui politica a facut un mare pas inainte. E un strateg interesant Catavencu", a mai spus vicele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Theodor Paleologu cananar partid, #Theodor Paleologu pleasca PSD, #Theodor Paleologu Primarie Capitala , #PDL