Paleologu: PNL mi-a propus sa trec la ei

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 08:09
3279 citiri
Paleologu: PNL mi-a propus sa trec la ei

Theodor Paleologu a declarat sambata, in cadrul unei dezbateri politice, ca PNL i-a propus sa treaca in tabara lor, sustinand ca a fost "placut impresionat" si i s-a parut un "act de gentilete", dar a refuzat pentru ca nu a vrut sa ingroase "cohorta Becali de tineri intelectuali liberali".

"Democratia romaneasca pare destul de departe de a se maturiza. Sunt 97 de parlamentari care si-au parasit partidul sub drapelul caruia au fost alesi in 2008. Daca scoatem parlamentarii UDMR si pe cei ai minoritatilor avem, ca sa fiu dragut, o mobilitate parlamentara de 25% (...).

Problema grava este ca regimul democratic este decredibilizat, suntem pe primul loc la mobilitate parlamentara in toata UE. Eu cred ca in democratie politica democratica are nevoie de previzibilitate. Si asta este o critica pe care o adresez anumitor politicieni din propria mea tabara, lipsa de previzibilitate (...)", a spus Paleologu.

Paleologu a sustinut ca si lui i s-a propus sa treaca la alt partid, dar a refuzat pentru ca nu vroia sa fie al 98-lea parlamentar care migreaza de la un partid la altul.

"Nu va ascund ca si mie mi s-a facut oferta de a trece in alt partid. Am fost foarte magulit, am apreciat intentia, pentru ca evident era o intentie amabila fata de mine, se gandeau in primul rand la supravietuirea mea politica. In mintea lor urmau sa castige si daca imi faceau aceasta oferta era o maniera de a avea grija de mine. Am fost foarte placut impresionat, mi s-a parut un act de gentilete, numai ca nu am vrut sa fiu al 98-lea care trece dintr-o parte in alta", a afirmat democrat-liberalul.

Fiind intrebat ce partid i-a facut aceasta oferta, respectiv, daca este vorba de PNL, deputatul PDL a raspuns afirmativ, sustinand ca a refuzat aceasta oferta pentru ca nu vroia sa ingroase "cohorta Becali de tineri intelectuali liberali".

"Eu nu am vrut, cum sa spun, sa ingros cohorta Becali de intelectuali ai PNL. Pe de alta parte, va spun foarte sincer, da, as fi avut mai multe sanse daca as fi fost candidat din partea PNL, probabil aveam peste 50% in Colegiul 9. Insa, la urma urmei, conteaza atat de mult sa fii deputat? Nu, va spun sincer, chiar nu.

Eu cred ca este mult mai importanta credibilitatea regimului democratic pe de-o parte, si pe de alta parte vreau sa ma uit in oglinda cu incantare (...). Plus, va spun ceva, adica schimbi un drac cu alt drac. Chiar nu merita. Un PNL pe care il stiu din interior foarte bine (...)", a conchis Theodor Paleologu.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Theodor Paleologu PNL, #Theodor Paleologu alegeri parlamentare , #PDL