Paleologu: Un candidat cu nume de strada poate fi necesar. Cat are PDL in sondajul misterios

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 14:16
4486 citiri
Paleologu: Un candidat cu nume de strada poate fi necesar. Cat are PDL in sondajul misterios

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, referindu-se la propria persoana, ca un candidat cu nume de strada pentru Primaria Capitalei "nu e de ajuns, dar poate e necesar", comentand ce spusese colegul sau de partid, Theodor Stolojan.

"Are dreptate in sensul ca toti suntem mult sub partid in sondaje. Asta e un fapt care trebuie sa ne dea de gandit. De ce? Pentru ca niciunul nu s-a lansat cu adevarat intr-o campanie care ii permite sa egalizeze partidul sau chiar sa traga partidul dupa el. E mult prea devreme pentru asa ceva. In ce ma priveste, da, nu e suficient, dar s-ar putea sa fie necesar", a spus Paleologu, pentru Ziare.com

Deputatul de Bucuresti a spus ca PDL are 25% in Bucuresti, intr-un sondaj secret despre care a mai vorbit, spunand ca foarte putina lume a avut acces la el. El a dezvaluit si faptul ca toti posibilii candidati ai partidului au mult sub scorul acestuia.

Paleologu: Niet lui Piedone la Primaria Capitalei

"Elementul comun intre toti e ca suntem mult sub partid, care nu sta rau deloc in Bucuresti. La acest sondaj la care se refera Elena Udrea si atatia altii, un lucru e clar - PDL e la aproximaiv 25% in Bucuresti, dar toti potentialii candidati sunt mult sub partid. Mie mi se pare relativ normal acest lucru - Traian Basescu in 2000 a inceput la 4-5%.

E extrem de important si de natura sa mobilizeze militantii partidului. Trebuie sa iesim din perioada in care eram putin timorati. Nu stam rau, stam mai bine, am crescut in Bucuresti in ultima vreme, speranta e legitima si de natura sa mobilizeze militantii", ne-a mai declarat Paleologu.

El s-a aratat "foarte incantat" de faptul ca PDL are 25% in Bucuresti, considerand ca partidul e in crestere.

"Eu sunt foarte incantat. Iar, pe de alta parte, un alt fapt interesant din punctul meu de vedere e ca exista o sensibilitate liberala importanta in Bucuresti. E datator de speranta. Jumatate din electoratul PSD are o inclinatie spre PNL sau spre liberalism. Nu-i putin lucru, exista un potential important", a adaugat Paleologu.

Fostul ministru al Culturii a spus si ca PDL trebuie sa inteleaga semnalele si sa desemneze un candidat, intrucat deja apar candidaturi independente.

"Sa nu ne mire daca apare ceva. Trebuie avut foarte mare grija sa fie toate sensibilitatile reprezentate. Nu m-am gandit la mine. Simplul fapt ca a aparut Nicusor Dan (presedintele asociatiei 'Salvati Bucurestiul' e pentru mine un semn interesant, chiar daca nu va castiga. E un om eminamente stimabil, spune lucruri juste, cunoaste problematica. Simplul fapt ca a aparut trebuie sa ne dea de gandit", s-a aratat de parere Paleologu.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...