Stolojan: Nu avem nevoie de lideri-navetisti in PDL!

Luni, 18 Iunie 2012, ora 11:36
2125 citiri
Stolojan: Nu avem nevoie de lideri-navetisti in PDL!
Foto: Arhiva

PDL are nevoie de o formula de conducere care sa aiba credibilitate si legitimitate, considera europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, in opinia caruia partidul nu are nevoie de lideri navetisti, care vin din cand in cand la birou.

Pe de alta parte, Mihai Razvan Ungureanu poate ajunge lider al PDL, dar nu acum, ci dupa ce il cunosc oamenii din partid, a declarat Theodor Stolojan la RFI Romania.

Ce va spune Stolojan in sedinta Colegiului Director - Interviu Ziare.com

Intrebat daca era nevoie de un Congres extraordinar al PDL inainte de alegerile parlamentare, liderul PDL a explicat ca "partidul se afla la ora actuala in Opozitie, nu poate fi lipsit de o conducere, atat timp cat presedintele partidului si-a dat demisia si ceilalti din BPN si-au dat demisia, partidul are nevoie urgenta, potrivit statutului, de o formula de conducere care sa aiba credibilitate, legitimitate, pentru ca nu poti sa intri in vara cu partidul cu o conducere in care lumea nu are incredere".

Stolojan a atras insa atentia, ca nu numai conducerea centrala a partidului poarta responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat la alegerile locale, ci si organizatiile locale, "unde fie presedintii de organizatii si-au luat concedii sau s-au dus in deplasari, sa zicem, de serviciu in strainatate in perioada de campanie pentru alegerile locale, fie a fost o atitudine de non-combat".

Cat despre tripleta Macovei-Preda-Voinescu sau daca ar merge pe mana experimentatului Vasile Blaga pentru sefia PDL, Theodor Stolojan sustine ca nu se poate discuta despre o asemenea rivalitate de o parte si de alta: "Sa nu uitam ca in PDL avem acum colegi care au venit mai nou si care nu stiu inca ce inseamna Opozitia. Eu am cerut in Colegiul Director o restructurare a structurii conducerii partidului.

La guvernare poti sa ai vicepresedinti care vin din cand in cand pe la sedintele de birou, dar in Opozitie, trebuie sa ai oameni in conducerea partidului, care sunt aici 24 de ore din 24, luptand pentru partid in Opozitie. Nu poti sa ai in conducerea partidului navetisti".

"Nu vreau sa influentez votul colegilor mei. Eu vreau sa-mi duc pana la capat mandatul de europarlamentar, deci nu voi candida acum pentru presedinte sau pentru alta functie. Consider ca venind doar vineri, sambata, duminica in tara, nu poti in Opozitie sa-ti asumi un drept de a candida pentru o functie de conducere", a adaugat Stolojan.

Paleologu, decis sa lupte cu "energia unui samurai ronin" la Conventia PDL

Intrebat daca l-ar vrea ca lider al PDL pe Mihai Razvan Ungureanu, Stolojan crede ca fostul premier trebuie, mai intai, sa fie cunoscut de pedelisti: "Eu l-as vrea in PDL si cred ca poate ajunge lider al formatiunii, dar nu acum. E nevoie de a cunoaste partidul. Nu poti avea pretentia de a deveni lider al unui partid, fara ca oamenii din partid sa te cunoasca.

Domnul Razvan Ungureanu trebuie sa se decida ce doreste sa faca, este bine venit oricand in PDL sau facand ce a anuntat dansul ca vrea sa faca, o formatiune civica si eu cred ca are toate sansele sa ajunga lider al Partidului Democrat Liberal, insa trebuie un anumit timp in care sa fie alaturi de PDL in aceasta lupta de Opozitie".

Citeste mai multe despre Theodor Stolojan: Nu avem nevoie de lideri-navetisti in PDL! pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Theodor Stolojan lideri navestisti PDL, #Theodor Stolojan PDL, #Theodor Stolojan demisii PDL , #PDL