Paleologu: Sunt oleaca Don Quijote, dar am si o latura de Sancho Panza

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 23:00
2277 citiri
Paleologu: Sunt oleaca Don Quijote, dar am si o latura de Sancho Panza

Deputatul Theodor Paleologu, unul dintre candidatii la conducerea Partidului Democrat Liberal, a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca a apreciat articolul de presa in care este comparat cu Don Quijote, afirmand ca el chiar este "oleaca Don Quijote", insa are si "o latura de Sancho Panza, de pragmatism".

Paleologu a spus ca i-a placut ironia fina din articol si ca Don Quijote era chiar eroul favorit al tatalui sau. Articolul la care fostul ministru al Culturii face referire este chiar de pe Ziare.com - Paleologu, singura salvare a PD-L? - un articol de opinie semnat Iulian Leca.

"Cred ca ideala este combinatia intre Don Quijote si Sancho Panza. Fara-ndoiala, am o latura de Don Quijote. Daca nu as fi avut-o nu as fi intrat in politica, pur si simplu, sau nu m-as fi apucat sa apar patrimoniul urban de mafia imobiliara din Bucuresti, in mod special. (...) Dar cred ca am si o latura de Sancho Panza destul de puternica de pragmatism administrativ. Cred ca am doua laturi, traditionalistul si rebelul, birocratul meticulos si idealistul, Sancho Panza si Don Quijote", a afirmat Theodor Paleologu, citat de Agerpres.

In privinta notorietatii sale in randul membrilor PD-L, Paleologu a sustinut ca din acest punct de vedere toti sunt "la fel in randul partidului" si ca in ultima instanta va fi un vot pe proiectele unor persoane.

"Aduceti-va aminte de imaginile de la lansarea candidatilor. Sigur, contrastul este puternic, pe de-o parte unul dintre candidati are in spate intreg aparatul de partid, de stat, ministri, primari, deputati senatori, eu am venit singur, pentru ca in ultima instanta este vorba de proiectul unor oameni: Boc, Blaga, Paleologu", a spus candidatul la sefia PD-L.

El a subliniat ca, indiferent care dintre candidati va castiga alegerile in PD-L, nu va avea o sarcina usoara dupa Conventia Nationala.

"Motiunea mea se adreseaza cu precadere anumitor segmente din partid, celor nou-veniti, celor veniti din randul PNTCD, tinerii, intelectualitatea din partid si trag nadejde ca voi aduna foarte mult. Nu va fi usor, trebuie de pe acum sa ne pregatim pentru a continua si a ne sustine efortul dupa anumite dificultati pe care le va avea partidul nostru. Eu nu cred ca va avea zile usoare conducerea aleasa in 14 mai. De aceea trebuie sa fim acolo cei care gandim viitorul partidului", a aratat Paleologu.

Candidatul a sustinut ca ii apreciaza atat pe Emil Boc, cat si pe Vasile Blaga, contracandidatii sai, si ca desi are un respect deosebit pentru presedintele partidului, trebuie tinut cont de "eroziune".

"Ii apreciez foarte mult pe amandoi. Am mare admiratie pentru calitatile lui Emil Boc, e un om profund cinstit, foarte muncitor, foarte meticulos in munca pe care o depune, un om caracterizat de un mare simt al sacrificiului personal. Am mare respect pentru el si sunt momente in care sunt chiar profund emotionat de spiritul sau de sacrificiu. Dar exista o anumita eroziune, de care trebuie tinut cont", a afirmat Theodor Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Paleologu Don Quijote, #Paleologu Sancho Panza, #candidatura Paleologu PDL , #PDL