Theodor Paleologu, despre impozitarea bacsisului: Mentalitate comunista, crasa imbecilitate - Interviu

Duminica, 10 Mai 2015, ora 08:22
12516 citiri
Theodor Paleologu, despre impozitarea bacsisului: Mentalitate comunista, crasa imbecilitate - Interviu

Mentalitate comunista, crasa imbecilitate si revoltatoare bataie de joc - asta este parerea deputatului Theodor Paleologu despre masura luata de Guvernul Ponta privind impozitarea bacsisului.

"Masura in sine e inepta, umilitoare, comunista", a declarat Theodor Paleologu intr-un interviu pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste viitorul PMP, partid din care a facut parte pana la inceputul acestui an, deputatul spune ca nu crede ca reuseste sa iasa din prapastia in care l-au afundat doua campanii electorale dezastruoase.

Despre Traian Basescu, lider de facto al Partidului Miscarea Populara, Theodor Paleologu afirma ca intotdeauna va fi o voce importanta in societate.

In luna februarie spuneati ca proiectul PMP s-a terminat intr-un fiasco total. Cum vedeti partidul, in acest moment, cu Traian Basescu lider de facto?

N-am impresia ca partidul reuseste sa iasa din prapastia in care l-au afundat doua campanii electorale dezastruoase. Pacat. A fost inca o sansa irosita.

Va mai avea vreo sansa Elena Udrea in politica?

Sa asteptam deciziile justitiei.

Dar Traian Basescu? Il vedeti pe viitor un lider important de partid?

Traian Basescu va fi mereu, cu sau fara partid, o voce importanta in societate.

V-ati inscris in grupul parlamentar al PNL, cu toate ca la un moment dat afirmati ca vi s-a propus sa treceti la liberali, dar ati refuzat pentru ca nu voiati sa fiti al 98-lea parlamentar care migreaza de la o formatiune la alta. De ce v-ati razgandit acum?

Am tras consecinta fireasca a esecului PMP. In plus, PNL nu mai este parte din USL. Declaratia la care va referiti a fost facuta in contextul in care PNL era aliatul PSD. Desigur, lumea nu uita si nici eu nu uit ca PNL a pus umarul la instalarea lui Ponta la putere. E o culpa deosebit de grava. Cum grave sint multele mizerii din guvernarea noastra, a PDL-ului.

Cum vedeti masurile luate de Guvernul Ponta in ultima vreme? Cea cu impozitarea bacsisului de exemplu?

Mentalitate comunista, crasa imbecilitate si revoltatoare bataie de joc. Monumentul ticalosiei e totusi acest registru al banilor personali ai angajatilor: 1) masura in sine e inepta, umilitoare, comunista; 2) procedura de adoptare este, fireste, ordonanta de urgenta; 3) angajatorii sint obligati sa depuna o notificare la administratia financiara; 4) termenul de depunere este de cinci zile; 5) cine nu se executa pina vineri ia amenda de 9000 de lei. Asta-i banditism curat.

DNA a pornit de ceva timp un puternic atac la adresa coruptilor. Si ma refer aici mai mult la zona politica. Multi politicieni au ajuns in arest sau sunt cercetati pentru diverse fapte de coruptie. Credeti ca mai urmeaza multi?

N-am informatii, dar banuiesc ca da.

Sunt sanse sa fie ridicat MCV-ul pentru Romania?

Mira-m-as: toata lumea isi zice ca trebuie mentinuta presiunea pentru terminarea lucrului inceput.

Cum vedeti parcursul de pana acum al presedintelui Klaus Iohannis? Pentru ce credeti ca poate fi laudat si pentru ce criticat?

Face ce poate, dar nu poate prea multe. N-ar strica sa se delimiteze de ineptele masuri fiscale ale guvernului.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...