Stolojan, audiat la Parchet

Luni, 17 Iunie 2013, ora 12:07
2645 citiri
Stolojan, audiat la Parchet
Foto: connect.euranet.eu

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni ca a mers in aceasta dimineata la Parchetul ICCJ pentru a explica sesizarea ANI privind declaratia sa de avere.

"Am fost pur si simplu ca sa prezint situatia in legatura cu acel comunicat dat de ANI cu privire la faptul ca eu am raportat detinerile de actiuni pe care le aveam la 31 decembrie 2011 in loc de iunie 2012, cand am depus declaratia. Am explicat de ce am raportat in acest fel", a precizat Theodor Stolojan.

El a mai spus ca Parchetul ICCJ urmeaza sa-si faca datoria.

In aceasta dimineata a fost prezent la Parchetul ICCJ si fostul vicepresedinte PDL Sever Voinescu.

Sever Voinescu a precizat ca a fost la Parchet in calitate de avocat. "Am fost ca avocat intr-o cauza", a spus Voinescu.

Potrivit unor surse judiciare, Sever Voinescu a fost la Parchetul instantei supreme impreuna cu Stolojan in calitate de avocat al europarlamentarului. Conform surselor citate, dosarul in care a fost audiat Stolojan se afla in faza actelor premergatoare.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, deputat in Parlamentul European", informa ANI intr-un comunicat din 24 aprilie.

Theodor Stolojan a declarat atunci ca el "a raportat corect" in declaratia de avere din mai 2012, aratand ca aceasta se referea la situatia de pana in 31 decembrie 2011, cand inca nu cumparase actiuni la Transgaz.

"Eu in aprilie 2012 am cumparat actiuni la Transgaz. In mai am facut declaratia de avere pentru 2011 si am declarat actiunile pe care le-am avut la sfarsitul anului 2011. In mai 2013 voi raporta situatia de avere la sfarsitul lui 2012, unde vor aparea si actiunile de la Transgaz achizitionate in aprilie 2012", a explicat Stolojan.

"Am raportat corect, pentru ca declaratia de avere era pana la 31 decembrie 2011. In mai 2013 voi face declaratia de avere pentru 31 decembrie 2012", a mentionat Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”
Profesorul Alexandru Rafila susține că nu-și amintește de studentul Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PNL-PSD: ”Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta”
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la Prima TV, că nu-şi aminteşte de studentul Cătălin Cîrstoiu, deşi i-a fost profesor la Facultatea de Medicină. ”Am avut mii de...
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat. ”Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulţumesc...
#Stolojan audiat parchet ANI, #Stolojan Sever Voinescu avocat, #Stolojan declaratie avere parchet , #europarlamentar
Comentarii