Stolojan, despre o posibila candidatura a lui Basescu la Primaria Capitalei: Tara are grija de el

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 18:14
7011 citiri
Stolojan, despre o posibila candidatura a lui Basescu la Primaria Capitalei: Tara are grija de el
Foto: Arhiva Ziare.com

Eurodeputatul PNL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Sibiu, ca "ar fi bine" ca Traian Basescu sa nu candideze la Primaria Capitalei, candidatura acestuia nefiind "oportuna", avand in vedere ca a sustinut ca nu mai poti "sa te bagi in fel de fel de alte functii" odata ce ai fost presedinte.

Eurodeputatul Theodor Stolojan a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, daca ar fi oportuna candidatura lui Traian Basescu la Primaria Capitalei si a raspuns: "Nu cred ca ar fi oportuna pentru ca dansul, atunci cand a fost presedinte, a facut urmatoarele declaratii publice: 'Cand ai fost presedintele Romaniei nu mai poti sa te bagi in fel de fel de alte functii'. Dupa cum stiti, dupa legislatia romaneasca, cel care a fost presedintele Romaniei are asigurat, pana la sfarsitul vietii, un salariu foarte bun, o casa, o garda de corp, deci tara a avut si are grija de fostii presedinti", scrie News.ro.

In plus, Stolojan a precizat ca "ar fi bine sa nu candideze", insa singurul care va decide ce are de facut este insusi fostul presedinte.

In februarie, Traian Basescu declara ca si-ar dori sa nu fie "nevoit" sa candideze la functia de primar general al Capitalei la alegerile locale din iunie, el precizand insa ca intotdeauna a facut in politica "ce a trebuit".

Intrebat intr-o emisiune la RTV daca va candida in acest an la Primaria Capitalei, Traian Basescu a raspuns: "N-am luat o decizie. In functie de nevoia de a face sau a nu face ceva. Eu intotdeauna in politica am facut ce a trebuit".

Planurile lui Basescu in politica - va candida sau nu la Primaria Capitalei? (Video)

Intrebat cu cine ar vrea sa intre in lupta politica pentru Primaria Capitalei, Basescu a spus ca nu ar intra cu nimeni intr-o lupta politica.

"Asta e dorinta mea: sa nu fiu nevoit sa intru. V-am spus ca eu de regula fac ce trebuie si mi-as dori sa nu fiu nevoit sa intru", a mai declarat Traian Basescu.

Ulterior, Traian Basescu a precizat ca va anunta, in 25 aprilie, daca va candida sau nu pentru functia de primar general.

Basescu ne mai tine in suspans. Cand anunta daca va candida sau nu la Primaria Capitalei (Video)

Traian Basescu a fost primar general al Capitalei in mandatul 2000 - 2004, din partea Partidului Democrat. La alegerile locale din anul 2004, el a castigat un nou mandat de primar, la care insa a renuntat dupa ce a castigat alegerile prezidentiale din acelasi an.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Stolojan Basescu Primaria Capitalei, #Stolojan Basescu candidat , #europarlamentar