Stolojan, despre scandalul Antena3: Politicienii au gresit. O astfel de problema se rezolva in justitie

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 12:51
2826 citiri
Stolojan, despre scandalul Antena3: Politicienii au gresit. O astfel de problema se rezolva in justitie
Foto: Facebook /Theodor Stolojan

Politicienii care pun la indoiala statul de drept in Romania in cazul ANAF-Antena 3 gresesc, declara la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. El critica inclusiv reactia presedintelui Klaus Iohannis pe aceasta tema si spune ca problemele conflictuale se rezolva in justitie, daca nu se poate altfel.

"In timp ce cetateanul, potrivit statului de drept, are dreptul sa faca orice ceea ce nu este interzis in mod expres de lege, institutiile statului au dreptul sa faca numai ceea ce sunt autorizate de catre lege sa faca. In aceste conditii, daca un cetatean sau o firma se considera ca printr-o actiune a statului i-au fost incalcate drepturile, se duce tot pe calea statului de drept in justitie sa-si rezolve problemele. Sigur, asta nu opreste Antena 3 sa-si faca multa simpatie, facand aceste emisiuni interminabile, cum va fi scoasa, cum va intrerupe emisiunea, cum va nu stiu ce si nu stiu cum. Nu o opreste nimeni sa faca acest lucru.

Problema este ca intr-un stat de drept, orice problema care apare conflictuala si care nu poate fi rezolvata pe alte cai se rezolva potrivit statului de drept in justitie. Deci daca Antena 3 considera ca ANAF-ul ca institutie a statului a facut altceva decat este autorizata de lege sa faca, se duce in justitie si isi cauta dreptatea in justitie", a declarat Theodor Stolojan pentru RFI Romania.

Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

Aberatia zilei: Senatul, facut pres in fata Antenei 3

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare

Intrebat cum i s-au parut reactiile presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ale parlamentarilor pe tema cazului ANAF-Antena 3, eurodeputatul a afirmat: " (...) S-a gresit enorm si in Parlament, pentru ca a fost acolo chemat primul-ministru si declaratiile care au pus sub semnul indoielii credibilitatea unor institutii fundamentale ale statului de drept".

"N-are nici o legatura libertatea de exprimare cu ceea ce trebuie sa faca ANAF-ul. Antena 3 daca considera ca ANAF-ul a facut altceva decat era autorizat prin lege sa faca, trebuie sa se adreseze direct justitiei si cat mai repede", a subliniat Theodor Stolojan.

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

Tudor Chirila, despre Iohannis: Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3. Obama n-ar sustine CNN

Iohannis a enervat Facebook-ul: Cate like-uri pierde si cate castiga - evolutia paginii in timp real (Foto)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri referitor la cazul trustului Intact ca libertatea de exprimare nu poate fi suprimata pentru "banale motive administrative", criticand abordarea "heirupista" a ANAF: "In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila".

Citeste mai multe despre Stolojan, despre reactiile politice in cazul Antenei 3: S-a gresit enorm pe site-ul RFI Romania.

#Stolojan Antena3 ANAF Iohannis, #Iohannis Antena3 ANAF , #europarlamentar