Articol citit de 11786 ori
INCO-nstienti -mpetenti, prosti si rau intentionati, iar secretu lui
polichinelle dambovitean demo si plin de succesuri consta in cumpararea pe fata a voturilor si a competentei reale, acolo unde mai exista, ca tot aminteati de intelectualul care cunoaste domeniul dar s-a lasat cumparat de puterea talamba a hotilor cinstiti.
De fapt, ca sa respectam realitatea care este, noi mai avem "decat" intelectuali care cunosc domeniul si lucreaza pentru o cauza proasta, asta dpdv al intelectualitatii, caci real asa ceva e rara avis in fauna RO democratizate de psd.
Se mai spune ca nu sunt deloc prosti, explicabil si perfect real in tara in care omenia, cinstea si demnitatea au disparut ca dinozaurii, adevarat si mare pacat, dar pe cine sa mai intereseze acest aspect daca am dezbatut democratic ca si politica e o afacere ?
Asa de simplu, atat de complicat: ca sa desfiintezi marea coruptie trebuie sa deranjezi si sa demolezi baronetul afiliat politic, deci toate tunurile pe cetateni, ca e multi si disciplinati, Venezuela e aproape, Bulgaria se departeaza chiar daca e vecina noastra, *** puliticeni!
Psdisti introduce multe taxe?? Pai Boc taiat si Dragnea introduce😁
Va trebui pe Dragnea la butane?? Asta aveti!
"alianta PSD-ALDE mai are multe alte taxe care pot fi introduse" !
Da, dar nu mai are timp ... S-a dus la drakkne sandramaua !
Poate este adevarat ce zici dar.....
ei au dat foc la tara si dupa ei, cine va venii trebuie sa stinga focul...de fapt psd asta a facut mereu, politica parjolirii; noi marim pensii si salarii si ceilalti sa vi le plateasca daca au de unde....asa ca peste patru ani tot pe noi o sa ne alegeti!
Formidabil interviu - multumim domnule Stolojan.
PSD-eaua e o catea turbata care musca pe toata lumea, inclusiv pe cei care-i dau de mincare.
Singura solutie e un glonte intre urechi.
hello
Sa speram ca o sa ai dreptate...
Astept cu interes lista inculpatilor in procesul
ce se va face la plangerile romanilor impotriva jandarmeriei si a sefilor ce au comandat aceaasta lovitura impotriva democratiei ! Daca se vor lua depozitii de la Firea, Tudose si viceprimarul capitalei, sunt sigur ca vor exista dovezi impotriva lui drakknea, carmencita si alti infractori mafioti ...
Pentru a fi obiectivi, tabloul economic trebuie completat
Venituri mai mari pentru populatie (ma refer in special la salarii si pensii) inseamna si urmatoarele doua lucruri:
1. Putere mai mare de cumparare care, prin cerere, duce firesc la o productie mai mare si de calitate mai buna (atat timp cat cetateanul poate plati mai mult pe un produs, serviciu, turism etc.) Deci, companiile producatoare de bunuri si servicii beneficiaza in mod direct de aceste cresteri ale veniturilor populatiei. Inclusiv bancile, oamenii nu numai ca ruleaza mai multi bani prin banci, dar pot sa faca economii (depozite) mai multe si mai mari.
2. Taxele si impozitele colectate la bugetele statului sunt mai mari, privind atat contributiile sociale si impozitele platite de salariati, cat si TVA-ul si impozitul pe venit sau profit al firmelor care, datorita cererii mai mari, pot produce si vinde mai mult.
Salariile si pensiile mai mari functioneaza ca o infuzie de capital in economie (productie, servicii, comert) sau acesta ar trebui sa fie efectul (in timp, evident, nimic nu se reglaza peste noapte). Desigur ca si preturile cresc odata cu cresterea cererii si a posibilitatii oamenilor de a plati mai mult, asa cum au crescut de-a lungul zecilor de ani si in tarile care astazi sunt dezvoltate si civilizate.
Incovenientul sau partea neplacuta si cu un anumit grad de risc este ca dezvoltarea fenomenului necesita timp. Si nu este vorba de cateva luni, este vorba de mai multi ani pentru a trece de la un nivel al banilor invartiti in societate (economie) la un alt nivel superior. Perioada aceasta de tranzitie are anumite efecte nedorite (inflatie, crestere sau variatii ale cursului de schimb a monedei nationale, anumite dezechilibre bugetare). Dar parerea mea este ca trebuie sa trecem printru-un astfel de proces (si chiar ar mai fi nevoie de inca o etapa de mariri) inainte de a adera la zona euro. Este o aberatie sa ne gandim ca am putea intra cu fruntea sus in zona euro cu mizeriile de salarii si pensii pe care le aveam in urma cu doi sau trei ani.
Deci esti cu traiasca mafia psd ? Bravo !
Sa-ti traiasca tie mafiotii nu noua romanilor corecti si care mai stim cate ceva in specialitatile noastre, inclusiv in economie ... Cum drakkne crezi ca poti peste noapte sa maresti asa pensiile, salariile, nu mai vorbesc de cele speciale cand nu ai bani sa le sustii ??? Asta trebuie facut treptat si cu asigurarea fondurilor; altfel nu ai decat convulsii in economie...
Nu sunt de acord absolut de loc...
...cu strategia parsiva aplicata de PSD. A pus la pachet problema maririi veniturilor populatiei (o actiune necesara pentru Romania ca membra a Uniunii Europene si cu intentia de a trece la moneda euro) cu modificarea abuziva (violarea) legilor Justitiei, asa cum au fost ele elaborate ca o conditie pentru acceptarea Romaniei in Uniunea Europeana.
PSD a procedat foarte urat: a castigat alegerile cu prima parte (care apare in programul lor politic) si a abordat grabit si cu o violenta disperata a doua parte (care nu apare in programul politic).
Uniunea Europeana nu poate accepta acest lucru (matrasirea lagilor justitiei) dintr-un motiv simplu: punctul cel mai important al programului de aderare a fost cel al Justitiei. va amintiti "steguletele" pe Justitie care au fost urmarite si rezolvate, rand pe rand, atat in timpul guvernelor Tariceanu, cat si Boc? In urma acestor eforturi s-a ajuns la legislatia juridica acceptata la momentul intrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Mai ramasesera cateva stegulete care au foste rezolvate dupa 1 ianuarie 2007, prin contributiile Monicai Macovei, umarite prin MCV de care nu am scapat (pe buna dreptate) nici pana astazi. Ori, ceea ce am convenit cu aliatii nostri la aderare, am facut praf in ultimii doi ani. Uniunea Europeana nu poate trece cu vederea acest lucru, probabil va trebui sa o luam de la inceput cu steguletele si sa modificam din nou, astfel ca sa ne aliniem la principiile si directivele europene.
Pierzi cateva lucruri importante din vedere
1. Cresterile de venituri in mediul bugetar sunt aberante, mult peste cresterea economica. Ai crestere economica de 5% pe an, iar tu cresti veniturile cu 25% pe an!
2. Mediul privat nu poate sa tina pasul cu asemenea cresteri. E imposibil. In acest moment, in mediul privat, situatia e asa: 60% dintre angajati au ajuns la salariul minim pe economie, iar salariul mediu brut in mediul bugetar e cu 2000 de lei mai mare fata de cel privat! 2000 de lei!
3. Date fiind sumele uriase aruncate in consum, dar la care oamenii angajati din mediul privat nu au acces, am ajuns inevitabil la inflatie. Aproape 4-5 milioane de oameni din tara asta sunt coocsati de inflatie si cresterea ratelor bancare, doar pentru ca au ghinionul sa lucreze in mediul privat (angajati, mici intreprinzatori, liber-profesionisti)
4. Cum cresterea salariilor trece mult de cresterea economica, economia romaneasca nu mai face fata cererii. Cum suntem intr-o piata libera in UE, oamenii or sa cumpere bunuri importate. Cat de mult? Fara limita. Avem deficit de cont curent de 1 miliard de euro in fiecare luna! Ai idee ce se intampla cu cursul de schimb, cand e o cerere atat de mare de euro? Bum, explodeaza
5. Sa nu uitam, guvernarea asta face aceste mariri in urmatoarele conditii: nivelul de deficit public e de ani de zile la limita maxima (3% din PIB), nivelul de investitii publice e la limita minima, tinde spre zero
Pe scurt, e un fel de Caritas ce face acum aceasta guvernare. E frumos pentru aia care au ajuns primii (bugetarii), dar dureros pentru aia care au ajuns la sfarsit. Si nici nu are cum sa dureze. Vezi doar ca in luna ianuarie guvernul a incercat de 7 (SAPTE) ori sa se imprumute de pe piata banvara interna si nu a reusit. Ministrul de finante anunta vitejeste ca trece sa alimenteze deficitul din rezerva strategica si ca ii ajunge pentru 6 luni.
Sa nu fiu gresit inteles: e normal sa creasca salariile, odata cu cresterea economiei. Dar o rata normala de crestere ar fi rata de crestere a economiei+rata inflatiei, adica undeva la 8-10% anual. Asta poate sa fie suportat de economie, fara sa dsitrugem toate echilibrele. Merita amrit mai mult numai punctual, acolo unde chiar e o presiune reala (medici, de exemplu)
Raport
Ai uitat sa mentionezi ca avem si vre-o 2 milioane de angajati la stat plus 5 milioane de pensionari, toti dar absolut toti tinuti de 3 milioane de muncitori la privat !
Sa nu uitam si imprumuturile si fondurile UE care rotunjesc delapidarile kleptocratie noastre!
KMB877
Despre ce venituri mai mari vorbesti la pct.1 ?! Lefurile si pensiile marite au fost deja dublete de efectele inflatiei. Puterea dde comparare a scazut.
La pct. 2, practica omoara teoria. Micul cumparator produce bani la vistierie cand plateste TVA, dar aici e vorba de evaziue masiva!
In fine, ai pus pe nicovala si tot bati "perioada de tranzitie" pana o s-o omori! Pai nu ametea Iliescu prin '90 - '91 cu perioada de tranzitie (ai uitat de FSN, FDSN si urmasii lor pana azi!?)! Mai e putin si sarbatorim 30 de ani de perioada de tranzitie!
Zau, lasa teoria.
15
A uitat cand a confiscat valuta agentilor economici de stat peste noapte ! A ruinat 25% din PIB in acel an!
Are dreptate in ceea ce priveste "relatiile economice intre shatre si baronii locali "!
Dar asta nu schimba situatia.
Cu economia nationala nu-i de joaca
Oricat de mandru si tantos se da dragnea, cu economia nationala nu-i de joaca.El de fapt nu se pricepe la nimic, doar la a lansa dorinte si pupatorii de ghiul sa-i indeplineasca aceste dorinte.Deci, vinovati sunt si el si slugile supuse si nejudecate.Mai devreme sau mai tarziu, economia va plesni si ce e mai trist, e ca va lovi tot in populatie si nu in "magarii" inmbrcati acum in piei de "leu".A mai fost un episod in care economid duduia si de fapt s-a divedit ca ea "horcaia" a duca... Asadar, principalii destabilizatori ai tarii sunt chgiar ei, cei ce conduc si fac legi strambe si proaste.Asadar, dargi votanti, bagati la cap si iesiti la vot si votati ce trebuie nu pe cel ce va promite ca va mareste sariile si va baga daniile intreprinderii in brutul salariatului pentru ca mai tarziu sa iasa o matracuca de la min. muncii sa spuna ca asta o sa ajute oamenii la pensie! Serios? Si cum o sa-i ajute daca indeminzatia pentru pensie inca se calculeaza tot ca raport intre brutul personal/ brutul mediu pe economie?! Ori sunt prea prosti si nesimtiti, ori ne cred pe noi prea prosti ? Ce ziceti ?! Ne mai ramane si noua o tara pentru copii nostri si generatiile viitoare ? Numai de noi depinde ! Cum? Simplu: ce facem cu acea micuta stampila - dar grozav de putrnica - pe care scrie VOTAT !!!
Desteapta-te romane !
Cum ce facem ? Este clar demult: NU mai VOTAM psd, alde, udmr!
Oricat de slab pregatiti ar fi ceilalti, tot vor conduce mult mai bine economic, iar juridic vor reaseza justitia la locul ei: pentru romanii cinstiti si impotriva infractorilor, ca doar de aceea s-a creat judecatorul si procurorul pe lumea asta inca de la inceputurile ei ... Sa-i pedepseasca pe hoti si criminali si sa mai recupereze din pagube ! Aceste lucruri sunt asa de limpezi ca nu vad de ce nu sunt intelese de oamenii obisnuiti; evident ca mafiotii infractori le vad altfel ...