Stolojan o contrazice pe sotia lui Antonescu: Este contrar intereselor Romaniei

Joi, 01 Mai 2014, ora 21:43
4568 citiri
Stolojan o contrazice pe sotia lui Antonescu: Este contrar intereselor Romaniei

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan afirma ca Romania are interesul si obligatia de a indeplini criteriile pentru aderarea la zona euro, apreciind ca opinia liberalilor, care nu sustin convergenta economica si fiscala cu tarile din zona euro, este "contrara intereselor Romaniei".

"Interesul Romaniei si obligatia Romaniei potrivit tratatului de aderare la Uniunea Europeana este sa indeplineasca toate criteriile pentru a adera la zona euro", a afirmat europarlamentarul Theodor Stolojan, joi, intr-o conferinta de presa, la Ploiesti.

Intrebat ce parere are despre declaratia europarlamentarului PNL Adina Valean, care a afirmat recent ca Romania "se simte foarte bine in afara zonei euro" si ca liberalii nu sunt interesati de convergenta economica si fiscala a Romaniei cu tarile din zona euro, Stolojan a catalogat drept "contrar intereselor Romaniei" acest de punct de vedere.

Stolojan a sustinut ca, mentinandu-se in afara zonei euro, Romania ar ramane "la periferia deciziilor importante".

"Un asemenea punct de vedere e contrar intereselor Romaniei. La ora actuala exista o evolutie si o presiune in Uniunea Europeana pe care noi nu o dorim, romanii, fiind inca stat membru in afara zonei euro, o presiune de a se individualiza zona euro mult mai mult decat ceea ce inseamna in ansamblu Uniunea Europeana din punct de vedere al guvernantei economice, din punct de vedere al dezvoltarii Uniunii Europene.

Exista chiar propuneri ca Parlamentul European sa constituie asa, un fel de subdiviziune, fel de Parlament European in cadrul Parlamentului European numai pentru zona Euro.

Sigur, noi ne vom impotrivi, ca stat membru, la asa ceva. Dar nu putem sa trecem cu vederea ca cele mai importante decizii care se iau la ora actuala in Uniunea Europeana se refera foarte mult la zona Euro si daca Romania doreste sa ramana foarte mult in afara zonei Euro ramane, vrand nevrand, la periferia deciziilor importante care se iau de catre cei care sunt in zona euro dar care ne afecteaza in mod direct si pe noi", a spus Theodor Stolojan.

Saptamana trecuta, europarlamentarul Adina Valean a afirmat, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca in opinia sa Romania se simte "foarte bine" in afara zonei euro si ca sustine adoptarea de politici diferentiate la nivel european pentru zona euro si pentru zona non-euro.

Valean preciza ca nu militeaza pentru intrarea tarii noastre in zona euro si nici pentru convergenta economica si fiscala cu statele din zona euro intrucat acest lucru ar duce la cresterea taxelor si impozitelor.

Citește și:
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
#Stolojan Adina Valean, #stolojan zona euro, #Valean zona euro , #europarlamentar