Cabinetul Stolojan va avea 19 ministere

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 20:26
4802 citiri
Cabinetul Stolojan va avea 19 ministere

Guvernul PDL-PSD va avea 23 de portofolii ministeriale, dintre care patru vor fi de ministru delegat. Acestea se vor adauga postului de premier si unui post de vicepremier.

Potrivit anexei la Regulamentul de functionare a coalitiei PSD - PDL, cele patru posturi de ministru delegat sunt: pentru buget, pentru activitatea de cercetare, pentru reforma administrativa si pentru relatia cu Parlamentul, informeaza Mediafax.

Dintre cele 23 de portofolii, PSD va avea unul in plus fata de PDL. In consecinta, vor exista 19 ministere, iar postul de vice-prim-ministru va reveni partii care nu detine functia de prim-ministru.

Secretariatul General al Guvernului va fi condus de un secretar general desemnat de partea careia i-a revenit functia de prim-ministru si de un secretar general adjunct, desemnat de partea careia i-a revenit functia de viceprim-ministru.

Regulamentul Coalitiei PDL-PSD mai prevede ca partile semnatare ale documentului se obliga sa modifice Legea de organizare si functionare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), astfel incat presedintele Senatului sa preia functia de vicepresedinte al CSAT.

Impartirea portofoliilor

In ce priveste impartirea portofoliilor, batalia finala se va da in zilele care urmeaza. Se pare ca portofoliile Administratiei si Internelor vor merge la democrati, ca si Ministerul Finantelor.

Se pare insa ca, in randul PD-L exista dispute privind atribuirea Finantelor, Theodor Stolojan dorindu-l pe Ionut Popescu, iar Adriean Videanu pe Gheorghe Pogea, potrivit Realitatea Tv.

La Justitie inca de sambata este vehiculat numele lui Corneliu Barsan, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, iar pentru portofoliul Sanatatii se spune ca ar putea fi adus din SUA un tanar medic virusolog roman.

Cel mai probabli, postul de presedinte al Senatului ii va reveni lui Mircea Geoana, iar favorita pentru sefia Camerei Deputatilor este Roberta Anastase, de la PD-L.

Se pare si ca Partidul Conservator ar fi primit patru posturi de secretar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvernul Theodor Stolojan, #ministere guvern Stolojan , #PDL