Opinii: Zilieri pe ogoarele unui stat hulpav

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 10:05
2779 citiri
Opinii: Zilieri pe ogoarele unui stat hulpav
evzilei.ro

Theodor Stolojan a iesit din tacere cu un apel la solidaritate cu persoana lui Emil Boc. Un premier care nu are absolut nicio vina pentru situatia din tara, fiind condamnat pe nedrept. Europarlamentarul Stolojan nu ne da si cateva argumente in sprijinul celor spuse. Dar noi putem gasi contraargumente cu duiumul la spusele domniei sale.

Stolojan, fost functionar la Banca Mondiala, ar fi fost, poate, cel mai potrivit premier din randul PD-L, in actuala conjunctura economica. La fel ca la prezidentiale, dansul a abandonat lupta si a lasat locul razboinicului Emil, cel care are curajul nebun sa se lupte cu prejudecatile poporului roman, fata de competentele economice ale domniei sale.

Daca Stolojan are o bogata expertiza in domeniul financiar-economic de ce se incapataneaza sa spuna ca masurile guvernului Boc sunt cele potrivite? A nu lasa oamenilor bani pentru consum in buzunare este echivalent cu reforma economico- fiscala sau cu haiducie politica?

Stie domnul Stolojan cate ceva despre recenta intentie guvernamentala, de impozitare a muncii ziliere? Sau are vreo parere despre intentiile hilare de impozitare a banilor aruncati catre manelisti la nunti sau a euroilor lipiti pe matura vrajitoarelor? Au fost intentii care s-au pierdut in neant la fel ca si celebrele deductibilitati pe numarul de bonuri fiscale. Unii, inca, mai dau ocolul carucioarelor din jurul hipermarketurilor, asteptand ziua cand vor veni banii de la Guvern.

Am inteles, nu mai sunt bani pentru asistatii social care, de fapt, nu sunt asa multi cum clameaza Basescu. I-a trimis domn' presedinte la sapa sau la cules de mere. Dar nici lupta cu bolovanii din ogor si nici cataratul in pom nu mai scapa de mana hulpava a Guvernului? Si de unde are Basescu 30.000 de euro pentru abonamente de presa scrisa? Interesant ar fi sa aflam cam la ce publicatii este abonata Administratia Prezidentiala!

Cum vor contoriza inspectorii muncii sapele date in lanul de porumb si numarul de lopeti de nisip incarcat in masina de balastru? Un carnet de zilier va exista pentru fiecare liber castigator de bani negri pe pamantul maroniu al patriei? Bineinteles ca vor fi implicate si primariile locale, poate si politia.

Probabil domnul Botis i-a facut iar cu ochiul lui Ialomitianu si acesta s-a prins ca trebuie sa arunce opiniei o pastila de mestecat, care sa ne dea senzatia ca acolo se gandeste nu se munceste. Un fel de "vedeti luam bani de la FMI, dar stati fara grija ca avem din ce sa-i dam inapoi". De la asistatii care nu sunt de fapt asistati, ci sunt zilieri ce papa o gramada de bani si nu dau nimic la stat.

Sa-ti iei soarta in propriile maini a devenit un lux in Romania guvernata de un cabinet de dreapta. Meseriile liberale au fost anihilate de sistemul centralizat de stat al contributiilor sociale si de sanatate. Taximetristii vor incepe sa lucreze la negru, faiantarii, zugravii si tampalrii vor proceda la fel.

Taxarea muncii cu ziua este o masura iluzorie si imposibil de aplicat. Poate ca inspectorii de la stat se vor duce la magazinul comunal si-i vor lua la intrebari pe tarani in legatura cu parizerul cumparat si cu sticla de suc la 5 litri: "Ai bani de parizer, bei si suc ... nu vrei si-o tigara, ma? Mama ta de asistat?"

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...