Scandalul "banilor negri" din campania lui Basescu - Stolojan: SRS e dus cu sorcova

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 15:54
2210 citiri
Scandalul "banilor negri" din campania lui Basescu - Stolojan: SRS e dus cu sorcova

Theodor Stolojan a reactionat prompt la acuzatiile lui Sorin Rosca Stanescu potrivit carora, in campania electorala din 2004, PD si Traian Basescu ar fi folosit fonduri ilicite venite dintr-o banca din Cipru.

"Domnul Sorin Rosca Stanescu este dus cu sorcova. Daca vrea informatii adevarate si nu alegatii si inciuni cu privire la sumele care au intrat in contul bancar de campanie electorala al Aliantei D.A. in noiembrie 2004 si la fondurile primite in acest cont in noiembrie 2004, ii recomand sa se adreseze cu incredere colegilor sai de partid, dlui. Mihai Voicu, care era mandatarul financiar din partea PNL la acea vreme si dlui. Calin Popescu Tariceanu care era presedinte al PNL la vremea respectiva, avand functia delegata", a transmis Theodor Stolojan.

Sorin Rosca Stanescu sustine ca 7 milioane de dolari au fost transferate de la banca din Cipru pentru a fi folosite in campania din 2004.

"In anul 2004, in contul deschis la Bancpost Bucuresti de catre Alianta D.A., in zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferata suma de 7 milioane USD. Preseditele PD era, in 2004, Traian Basescu care, in acelasi an, a candidat la functia prezidentiala si a reusit, la limita, sa-l invinga pe contracandidatul sau Adrian Nastase. Presedintele PNL era Theodor Stolojan care, initial, conform algoritmului Aliantei D.A., urma sa candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat in favoarea lui Traian Basescu. Aceasta suma totala de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar platile au fost facut prin intermediul bancilor Brown Brothers Harriman and Corporation si Bank of Canton of California San Francisco", a spus Sorin Rosca Stanescu.

Traian Basescu, verificat de Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor

Liberalul sustine ca PD a finantat campania lui Traian Basescu cu bani negri.

"Este limpede ca, intr-o forma netransparenta, in tot sau in parte, aceasta suma de 7 milioane USD a fost utilizata, sub forma de bani negri, in campania electorala prezidentiala a domnului Traian Basescu. (...) Niciodata nu este prea tarziu ca Traian Basescu si Theodor Stolojan si, daca este cazul, si alte persoane vinovate sa raspunda pentru incalcari grave ale legislatiei penale", a declarat SRS.

Mai multe zile la rand, Sorin Rosca Stanescu a lansat atacuri virulente la adresa presedintelui Traian Basescu dupa ce a aflat ca seful statului l-a dat in judecata pentru afirmatii calomnioase la adresa sa. SRS l-ar fi acuzat pe Traian Basescu de faptul ca ar fi primit bani de la diferite firme pentru a sustine proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Dupa ce a aflat ca este actionat in instanta de presedinte, senatorul liberal a continuat sa il acuze pe seful statului ca ar fi primit bani negri si ca are conturi secrete de milioane de euro in insulele Seychelles.

A.C.

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: Ziare.com
Comentarii