Stolojan: Boc trebuie sa ramana la Palatul Victoria pana la alegerile din 2012

Duminica, 15 Mai 2011, ora 16:44
1306 citiri
Stolojan: Boc trebuie sa ramana la Palatul Victoria pana la alegerile din 2012
Foto: Arhiva

Fostul premier Theodor Solojan a apreciat, duminica, ca proaspat realesul sef al PD-L, Emil Boc, trebuie sa ramana in fruntea Guvernului cel putin pana la alegerile din 2012.

Stolojan a apreciat, la emisiunea "Catedra de politica" de la Europa FM, ca o schimbare de Guvern ar insemna o pieredere de turatie in privinta reformelor si ar ridica probleme delicate dinperspectiva trecerii noului Cabinet prin Parlament, in conditiile majoritatii fragile pe care o are actuala coalitie aflata la putere.

"Domnul Boc nu este de neinlocuit, dar ganditi-va ce inseamna o schimbare de Guvern, in conditiile unei fragilitati parlamentare pe care o are coalitia politica actuala", a declarat Stolojan.

"Pe cine sa aducem? Un tehnocrat? Dupa parerea mea este exclus! In conditiile actuale ale parlamentarilor care exista in PD-L. Nu uitati de cate ori si-a asumat raspunderea Emil Boc: de 13 ori! Cu un technocrat in fruntea Guvernului e foarte dificil sa-ti imaginezi ca parlamentarii PD-L-ului vor sustine in continuare", a spus fostul premier.

"Sentimentul ca domnul Boc nu poate este indus si, din pacate, este indus foarte mult. Domnul Boc poate! Iata, cifrele ne arata ca economia incepe sa se miste. Sigur, nu suntem multumiti inca, de cat de repede se misca economia. Dar, cifrele ne arata ca a fost scaderea si acum urmeaza cresterea economica. Deci eu nu pot sa spun ca guvernarea Romaniei sub conducerea primului-ministru nu a ajuns la un rezultat pe care-l asteptam, pecare-l dorim. Nu e la nivelul asteptarilor noastre", a adaugat Theodor Stolojan.

El a declarat ca, printre prioritatile reformelor ce trebuie facute in continuare, este necesar ca Executivul sa reglementeze felul in care sunt acordate subventiile. Stolojan a exemplificat aratand ca, in acest moment, biletele CFR, sau gazele, sunt subventionate indiferent daca consumatorul final are sau nu nevoie de un ajutor din partea statului.

Alegeri PD-L - Vot pentru vicepresedinti - va iesi lista impusa?

"Ce vrea sa faca poporul roman cu CFR-ul Calatori? Vrea sa faca mai departe protectie sociala prin CFR-ul Calatori sau vrea sa faca o companie care vrea sa fie eficienta si sa ma intorc, intr-adevar, sa analizez fiecare familie sa spun: ? Iata genul de decizii care trebuie luate in viitor daca vrei sa pui ordine. Am dat un exemplu, CFR Calatori. Dar avem exemplul cu gazele naturale.

De ce, la ora actuala, poporul roman subventioneaza consumul de gaze naturale fara sa stie pe cine anume subventioneaza. Sigur, se stie cine consuma gaze naturale in Romania. Si intrebarea este: de ce trebuie sa subventionam pe cei care fac ingrasaminte la export? Ei nu platesc TVA, pentru ca produsul merge la export si, pe deasupra, ii dau o subventie la gazul natural pe care-l foloseste. Cum ii dau subventia? Pentru ca ii dau gazul natural la un pret mai mic!

De ce trebuie - pe domnul Patriciu, sau pe domnul Tiriac, cand vin in Romania, cand trec pe aici si dau drumul la bucatarie sa-si faca oua prajite, si folosesc gazul natural - de ce trebuie sa-i subventionam noi?", a conchis Theodor Stolojan.

Citește și:
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un jalon de tip „red line” și ar putea duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Cu toate astea, coaliția de guvernare a ratat deja un termen limită,...
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții,...