Stolojan: Cine vrea sa ramana in PDL lucreaza pentru intarirea partidului

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 17:02
1417 citiri
Stolojan: Cine vrea sa ramana in PDL lucreaza pentru intarirea partidului
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PDL Teodor Stolojan luni cei care vor sa ramana in PDL lucreaza pentru intarirea acestui partid, si nu pentru crearea altuia, fiind intrebat despre posibilitatea aparitiei unui nou partid enuntata de Cristian Preda.

"Noi suntem in PDL si cei care vrem sa ramanem in PDL vrem sa lucram pentru intarirea acestui partid si nu pentru crearea unui nou partid", a punctat europarlamentarul PDL.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda vorbeste pe blog despre necesitatea unui nou partid, cu ambitie electorala limitata "de 5-7%", care sa se adreseze romanilor ce lucreaza in mediul privat si celor cu educatie inalta care activeaza in importante posturi din administratia publica.

"Multi cetateni romani se simt nereprezentati politic", scrie Preda, sustinand ca personal e in contact "cu doua categorii care cunosc aceasta trista conditie" a nereprezentarii.

Cristian Preda: Multi romani se simt nereprezentati politic. Un partid nou?

"E vorba despre cei care lucreaza in mediul privat, fie in filiale ale unor multinationale, fie in IMM-uri locale care au functionat - as sublinia: in mod programatic - fara contracte cu statul. Doua sunt reprosurile pe care le aduc acestia partidelor prezente: calitatea dezastruoasa a celor care pregatesc si a celor care iau deciziile ministeriale, respectiv crearea unei false economii private, prin distribuirea arbitrara a unor fonduri publice importante.

Asteptarea principala a lor este o alocare rationala a resurselor prin piata si o sporire a expertizei birocratilor si decidentilor politici. A doua categorie e cea a unor oameni care au educatie inalta si foarte inalta, dar care lucreaza in sectorul public. Activi la inceputul anilor 90 in opozitia fata de ceea ce se numea atunci neo-comunism, acestia traiesc in momentul de fata cu sentimentul ca deceptiile produse de CDR, Alianta DA sau ARD nu pot fi compensate decat prin crearea unei forme politice noi", sustine acesta.

La cateva ore dupa postarea lui Preda pe blog, deputatul Theodor Paleologu a scris pe facebook ca "un pericol" pentru PDL este "aparitia unei liste concurente de dreapta la alegerile europene".

#Stolojan reforma PDL, #Stolojan partid nou, #Stolojan raspunde Preda partid , #PDL