Stolojan deschide din nou lista candidatilor PD-L la europarlamentare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:47
3318 citiri
Stolojan deschide din nou lista candidatilor PD-L la europarlamentare

Cu cateva exceptii, actualii membri democrat-liberali ai Parlamentului European au prima sansa de a fi desemnati sa candideze pentru un nou mandat de europarlamentar, alaturi de Theodor Stolojan, cel care va deschide lista.

Conform unor surse pedeliste, lista nationala a PD-L va fi deschisa de prim-vicepresedintele partidului Theodor Stolojan, informeaza Newsin.

Alaturi de acesta, filialele au propus o serie de actuali membri ai PE. De exemplu, filiala aradeana a transmis la centru ca sustine actuali doi europarlamentari. Este vorba de fostul presedinte al Consiliului Judetean Iosif Matula, dar si Petru Funeriu, fost membru al Comisiei prezidentiale pentru reforma in educatie.

Din partea filialei sectorului 5, favorit este Calin Catalin Chirita, care si-ar dori un nou mandat la Bruxelles. O decizie definitiva se va lua in cursul zilei de vineri in cadrul Biroului Permanent al organizatiei.

Joi, se vor decide candidatii de la sectorul 3. Unul dintre favoriti este consilierul local Mariana Singureanu, care beneficiaza si de sustinerea Organizatiei de Femei a PD-L, condusa de deputatul Sulfina Barbu.

Organizatia de Tineret, condusa de ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, doreste ca Alexandru Nazare sa fie inclus pe lista nationala a PD-L pentru scrutinul programat sa aiba loc la 7 iunie 2009.

Pedelistii doljeni il sprijina pe unul din veteranii partidului in Parlamentul de la Bruxelles, Marian Jean Marinescu, care a fost si observator din partea PD.

Din partea filialei Constanta, au fost trimise la centru doua propuneri: actualul europarlamentar Adrian Manole, dar si fostul senator PD-L Dorel Onaca, vicepresedinte al organizatiei judetene, acesta din urma fiind agreat si de lideri de la nivel central.

In schimb, pedelistii din Bistrita mizeaza pe o singura candidatura, cea a actualului europarlamentar Calin Rus.

Unele organizatii au venit si cu nominalizari-surpriza. Cea mai mare a fost furnizata de PD-L sector 4, care l-a propus pe consilierul prezidential Cristian Preda.

De asemeneea, Andreea Vass, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, beneficiaza de sustinerea a doua organizatii judetene, cea din Salaj si cea din Satu Mare. Vass este avantajata si de faptul ca a mai lucrat in calitate de consilier si cu liderul grupului europarlamentarilor PD-L, Theodor Stolojan.

Termenul-linita pentru depunerea candidaturilor pentru lista PD-L pentru europarlamentare este 28 februarie. Ulterior, CV-urile intra in atentia unei comisii speciale pentru analiza lor alcatuita din Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Florin Popescu, Monica Iacob-Ridzi, Gheorghe Falca, Valeriu Stoica, Mircea Toader. Lista definitiva va fi prezentata public pe 23 martie.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com