Stolojan, despre Macovei la sefia PDL: Un partid nu poate fi condus din afara tarii

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 18:18
3101 citiri
Stolojan, despre Macovei la sefia PDL: Un partid nu poate fi condus din afara tarii

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan afirma ca o candidatura a Monicai Macovei la presedintia partidului este binevenita, insa, daca fostul ministru al Justitiei va castiga aceasta competitie, atunci va trebui sa-si desfasoare activitatea in Romania.

"E binevenita (candidatura - n.red.). Acelasi lucru l-am spus si cand si-a anuntat candidatura doamna Udrea. Competitia este binevenita in partid pentru ca eu n-am nicio indoiala ca vor fi alegerile corecte, nu mi-am imaginat niciodata ca in PDL putem fi suspectati de manipulare a alegerilor, deci alegerile vor fi corecte, n-am nicio indoiala.

Si competitia, sigur, va determina si legimititatea in final a noii conduceri a PDL. E binevenita candidatura dansei, daca intr-adevar se hotaraste", a declarat Theodor Stolojan, pentru Ziare.com.

O eventuala alegere a Monicai Macovei in fruntea PDL ar putea aduce automat renuntarea la a mai candida la alegerile europarlamentare din 2014 sau chiar la neglijarea activitatilor de eurodeputat in actuala legislatura.

"Sigur ca, daca dansa ar candida si ar fi aleasa, atunci ar trebui sa isi desfasoare activitatea principala in Romania, in calitate de presedinte al PDL. E greu de imaginat cum poti sa conduci un partid intr-o asemenea etapa, fiind la Bruxelles mai mult decat in tara", a explicat democrat-liberalul.

Intrebat daca acest lucru ar insemna si renuntarea la candidatura la alegerile europarlamentare, fostul premier a raspuns: "In ipoteza in care ar castiga presedintia partidului".

"Nu cred ca-si imagineaza cineva ca un partid politic poate fi condus din afara Romaniei", a completat Theodor Stolojan.

Udrea, Blaga sau al treilea candidat? Vezi ce spun liderii PDL

Anterior, acesta a declarat, pentru Ziare.com, ca va vota pentru Vasile Blaga in aceasta competitie.

"In primul rand, e foarte bine ca avem competitie, doamna Udrea are spirit de lupta. Il voi sustine pe domnul Blaga, dar din alte considerente decat cele aflate in competitie, e vorba de o atitudine corecta fata de un om care si-a asumat o responsabilitate dupa pierderea alegerilor locale", a precizat europarlamentarul PDL, pe 13 februarie.

Dorin Florea: Monica Macovei intentioneaza sa candideze la sefia PDL

Europarlamentarul Monica Macovei intentioneaza sa candideze la sefia PDL si probabil va depune o motiune in acest sens, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea.

Acesta a spus ca europarlamentarul Monica Macovei ar putea fi cel de-al treilea candidat la conducerea PDL, alaturi de actualul lider al formatiunii, Vasile Blaga, si de fostul ministru Elena Udrea.

"Asa se discuta deocamdata, nu am vazut-o, dar i-am auzit intentia", a precizat el.

#Theodor Stolojan Monica Macovei candidatura PDL, #Monica Macovei candidatura presedintie PDL, #candidati presedintie PDL , #PDL