Stolojan: Guvernul Boc are o credibilitate maxima in fata creditorilor straini

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 08:18
2395 citiri
Stolojan: Guvernul Boc are o credibilitate maxima in fata creditorilor straini
Foto: B1TV

Theodor Stolojan, liderul europarlamentarilor PDL, a declarat, duminica seara, ca premierul Emil Boc nu ar trebui sa isi paraseasca functia pentru ca Guvernul roman "are o credibilitate maxima in fata creditorilor externi".

"Acele guverne politice (Italia si Grecia, n.red.) si-au pierut credibilitatea in fata actorilor externi. Protestele mergeau in Grecia si puteau sa mearga inca inainte. Grecia mentinea situatia sub control. Ceea ce a intervenit acolo a fost lipsa de credibilitate a guvernelor politice ca pot elabora si indeplini programe care sa redreseze situatia.

In Italia, Berlusconi a plecat la apelul cancelarului Germaniei, pe cand in cazul Guvernului roman este exact invers: are o credibilitate maxima in fata creditorilor care sunt FMI, CE si Banca Mondiala. Indeplinesc prevederile angajamentelor", a spus Stolojan la B1Tv.

Stolojan: Romania risca sa fie decredibilizata, liderii Opozitiei sa fie atenti la mesaj!

Acesta sustine ca Boc nu trebuie sa demisioneze pentru ca el si-a facut datoria.

"Boc nu trebuie sa demisioneze acum pentru simplul motiv ca 2012 este un an de incercare pentru Romania. Cand ai o situatie de incercare, nu poti sa lasi o tara sa fie cu un Guvern lipsit de posibilitati de actiune. Cel mai rau lucru intr-o asemenea situatie este sa fii in imposibilitatea de a actiona.

Se cere demisia lui Boc. Demisia lui Boc nu e o simpla treaba dupa constitutie, trebuie parcurse o serie de etape. Pentru ce sa isi dea demisia? Pentru ca si-a facut datoria fata de Romania?", a continuat politicianul.

Stolojan a mentionat ca in astfel de momente, "cand ritmul de crestere al economiei mondiale incetineste, zona euro e prevazuta cu recesiune, iar din punct de vedere al pietelor financiare nu avem nicio veste buna (...) trebuie sa fii cu arma la picior".

In privinta jignirilor aduse de catre unii oameni politici protestatarilor, europarlamentarul sustine ca este vorba despre cei cu "lipsa de experienta politica".

Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15...
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Ncușor Dan, primarul care și-a spulberat adversarii la alegerile locale organizate într-un singur tur, poate fi un bun candidat pentru alegerile prezidențiale, crede Elena Lasconi, favorită...
#Stolojan Boc credibilitate externa, #Stolojan Boc credibilitate FMI, #Stolojan proteste Piata Universitatii , #PDL
  1. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  2. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  3. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  4. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  5. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  6. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  7. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  8. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  9. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  10. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul