Stolojan ii scrie lui Martin Schulz si ii cere sa nu ii faca lui Ponta campanie electorala

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 08:52
3200 citiri
Stolojan ii scrie lui Martin Schulz si ii cere sa nu ii faca lui Ponta campanie electorala

Presedintele delegatiei PDL si UDMR in PPE, Theodor Stolojan, i-a adresat o scrisoare presedintelui PE, Martin Schulz, in care isi arata ingrijorarea fata de posibilitatea ca prezenta oficialului UE la Targu Jiu, in timpul vizitei in Romania, sa fie interpretata ca implicare in campania electorala in favoarea USL.

Stolojan afirma ca apropiata vizita in Romania a lui Schulz este "un eveniment binevenit", care poate sa contribuie la colaborarea dintre parlamentele european si roman.

"Tocmai din acest motiv credem ca atat inalta pozitie de presedinte al Parlamentului European, cat si vizita dumneavoatra in Romania nu trebuie folosite ca atu electoral, in pragul campaniei care incepe pe 9 noiembrie. Pornind de la proiectul de agenda al vizitei dumneavoastra in Romania, suntem ingrijorati de posibilitatea ca prezenta dumneavoastra la Targul Jiu, adica in circumscriptia prim-ministrului Victor Ponta, sa fie interpretata ca implicare deschisa in campania electorala si ca efort in favoarea coalitiei de guvernare USL.

Suntem siguri ca interesul laudabil pe care il manifestati fata de statia de epurare de la Targul Jiu nu va pune in pericol atitudinea de neimplicare potrivita pozitiei de presedinte al Parlamentului European", se arata in scrisoarea Delegatiei PDL si UDMR in grupul PPE din Parlamentul European.

Stolojan scrie ca cei pe care ii reprezinta sunt convinsi ca Schulz va urma "bunele practici" stabilite in timpul vizitelor lor in Romania de fostii presedinti ai Parlamentului European Buzek si Poettering.

"Suntem convinsi ca veti proteja inalta functie de presedinte al Parlamentului European si veti face inutile orice speculatii pe aceasta tema. Asta cu atat mai mult cu cat, recent, prim-ministrul Ponta a cerut oficial presedintelui Comisiei Europene garantii ca niciun membru al Comisiei nu se va implica in campania electorala din Romania.

Va asiguram ca vom urmari cu interes vizita dvs. si ca vom fi bucurosi sa fim prezenti la discursul pe care il veti rosti in Parlamentul Romaniei. Va asiguram ca noi, membrii delegatiei Romaniei din grupul PPE din Parlamentul European, vom lucra alaturi de dvs. pentru promovarea unei relatii mai stranse, mai transparete si benefice intre Uniunea Europeana si Romania", mentioneaza Stolojan.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, se va adresa Parlamentului Romaniei pe 31 octombrie reunit in sedinta comuna.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Stolojan scrie Martin Schulz, #Sotolojan ingrijorat Stolojan Martin Schulz, #Martin Schulz vizita Romania , #PDL