Stolojan: M-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 08:34
4412 citiri
Stolojan: M-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Theodor Stolojan a reactionat, duminica seara, la atacul lui Teodor Baconschi lansat la adresa Ralucai Turcan, despre care a spus ca este "egeria lui Stolojan" si "admiratoarea umeda a lui Vasile Blaga".

"Marturisesc ca m-am dus la dictionar sa vad ce inseamna egerie si am vazut ca e 'consilier, advisor'. Atunci m-am linistit", a spus Stolojan.

Europarlamentarul s-a aratat increzator ca asemenea atacuri intre membri ai PDL vor inceta. "Lucrurile deja s-au linistit. Cele ce nu se vor linisti, vor fi linistite", a afirmat Stolojan, la Romania TV.

Raluca Turcan: PDL nu vrea sa o dea afara pe Elena Basescu

Baconschi a scris, sambata, pe Facebook, comentand schimbul de replici dintre Raluca Turcan si Elena Basescu: "Raluca Turcan, egeria lui Stolojan, sotia fostului purtator de cuvant de la Cotroceni si, mai nou, adulatoarea umeda a lui Vasile Blaga, declara ca 'in acest moment, PDL nu are ca obiectiv excluderea Elenei Basescu'. Sunt cutremurat de atata generozitate, chiar daca tot nu inteleg care e atunci 'obiectivul' PDL in viitorul previzibil. Ah, uitasem tinta fixata de dl Blaga: 30 % in 2016...", a scris fostul ministru de Externe.

Baconschi, atacuri la R.Turcan si Blaga: De la "adulatoarea umeda" la "Sfintii Apostoli"

Pe de alta parte, Theodor Stolojan a declarat ca viitorii candidati ai PDL la Parlamentul European ar trebui sa respecte criteriile fixate chiar de partid, fara sa fie insa respectate la precedentele alegeri.

EBa, ironica: M-am linistit cand Raluca Turcan m-a asigurat ca nu ma da afara

"De data asta, PDL isi va criteriile care sunt foarte clare. Au fost clare si data trecuta, dar nu au fost respectate. Primul este performanta si activitatea profesionala, adica nu-si incepe activitatea profesionala la Parlamentul European. Apoi sunt competentele, cum ar fi cunoasterea unei limbi de lucru in Parlamentul European. In al treilea tand, este vorba de sustinerea acordata partidului. Fiecare europarlamentar trebuia sa contribuie la sustinerea partidului prin donatii. In limitele legale, nu mai mult. Unii nu fac acest lucru considerand ca partidul nu are nevoie sa plateasca intretinere, factura la energia electrica", a spus Theodor Stolojan.

Despre sustinerea pe care Monica Macovei o va primi pentru a noua candidatura in Parlamentul European, fostul premier a precizat ca aceasta trebuie sa lucreze in interiorul partidului.

"Monica Macovei trebuie sa aiba in vedere ca declaratia ei dupa care nu are niciun proiect politic comun cu Vasile Blaga si cu Elena Udrea o pune cumva pe langa partid", a avertizat liderul delegatiei PDL din Parlamentul European.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Stolojan Turcan egerie Baconschi, #atac Baconschi Turcan Stolojan, #Turcan Elena Basescu PDL , #PDL