Stolojan: Mesajul electoratului pentru noi si Basescu - "Daca ramaneti asa, ramaneti mici si jucati intre voi"

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 07:52
7236 citiri
Stolojan: Mesajul electoratului pentru noi si Basescu - "Daca ramaneti asa, ramaneti mici si jucati intre voi"
Foto: Ziare.com

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan considera ca electoratul a dat un mesaj celor doua mari partide de dreapta si presedintelui Traian Basescu: "Ramaneti asa cum sunteti, ramaneti mici si jucati intre voi".

"Oamenii care au mers la vot ne-au transmis un mesaj clar: Daca ramanem in continuare pe partea dreapta, asa cum am fost la europarlamentare, vom fi niste jucatori relativ mici, care ne jucam intre noi, iar PSD, care intotdeauna pe stanga a avut in zona a 33-35 de procente, va face jocurile mari", a declarat eurodeputatul, pentru Ziare.com.

Mesajul alegatorilor pentru dreapta: Singuri, ramaneti si jucati mingea in piata

Intrebat daca au fost discutii cu membrii PMP, privind includerea acestui partid in dreapta unita, europarlamentarul a raspuns: "Stiu ca au mai fost discutii, dar nu cunosc sa fi fost vreo intalnire oficiala intre PDL si PMP".

De asemenea, intrebat daca este posibila o dreapta unita fara presedintele Traian Basescu, simpatizant declarat al PMP, Theodor Stolojan a precizat ca acesta este, deocamdata, presedintele Romaniei.

Este posibila o dreapta unita fara Traian Basescu? - Sondaj Ziare.com

"Sigur ca are o optiune politica, ca orice om din Romania, dar mesajul pe care ni l-au dat cetatenii la vot e foarte simplu si foarte clar, inclusiv pentru presedintele Romaniei: 'Ramaneti asa cum sunteti, ramaneti mici si jucati intre voi. Vreti sa fiti un candidat serios pentru PSD, puneti mana si uniti-va!'

Sigur ca, daca aceste partide se unesc, nimeni nu garanteaza ca vor avea insumarea ponderii rezultate din ce a obtinut fiecare, dar asta e solutia, alta solutie nu exista de a opri acest PSD de a pesedeliza intreaga Romanie", a declarat Theodor Stolojan.

Acesta a subliniat ca alegatorii le-au dat mesajul ca, impreuna, partidele de pe dreapta "pot constitui ceea ce Romania are nevoie", adica "o contrapondere la ceea ce se cheama PSD".

"Deci romanii ne-au dat mesajul clar: 'Singuri, ramaneti si jucati in piata mingea, dati mingea unul la altul'", a mai spus europarlamentarul.

Despre fuziunea PNL-PDL, viitorul presedinte si Traian Basescu Interviu cu Valeriu Stoica

Despre numele viitorului partid de dreapta: Sa n-ajungem in situatia Macedoniei

De asemenea, comentand viitorul nume pe care il va avea formatiunea ce va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, europarlamentarul a precizat ca "asta e mai putin important", facand totusi o paralela cu situatia uneia dintre tarile care nu pot intra in UE din cauza disputelor legate de nume.

"Eu sper sa n-ajungem in situatia in care se afla Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, care ar trebui sa inceapa negocierile de aderare la Uniunea Europeana inca din 2009 si nu le pot incepe pentru ca se opune Grecia, care nu-i de acord cu denumirea de Republica Macedonia, iar Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei zice ca ala e numele ei - deci eu nu cred ca vom ajunge vreodata intr-o situatie din asta, sa nu putem face ceea ce e important pentru Romania, ca nu ne intelegem cum se va chema noul partid rezultat din fuziune sau comasare, e acelasi lucru", a subliniat liderul PDL.

Incep problemele pentru alianta PNL-PDL? Blaga vrea comasare. Quintus: Doamne fereste!

La observatia ca fostul presedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus isi doreste ca numele partidului liberalilor sa ramana neschimbat, in urma fuziunii, Stolojan a replicat: "Lumea se schimba, traim intr-o lume globala. Sigur, are o miza mai mare, dar atatea lucruri se schimba in lume".

Totodata, eurodeputatul democrat-liberal a mentionat ca liderii PDL si PNL au declarat ca poarta este deschisa pentru mai multe partide de dreapta.

"Pana la urma, si celelalte forte politice care se declara de dreapta, dar care au obtinut procente foarte mici, trebuie sa se hotarasca - vor in continuare sa fie un partid pentru cativa indivizi care considera ca in felul asta se pot exprima pe scena politica, dar raman in continuare la acelasi nivel? De cati ani de zile avem partide care se declara pe partea dreapta si care obtin 1, 2, 3 procente", a mai afirmat Stolojan.

Blaga, despre fuziunea dreptei: Partidul se va numi sau PDL, sau PNL, sau altcumva

Un nou Basescu la alegerile prezidentiale din 2014?

Fostul lider PNL, inlocuit de Traian Basescu in cursa pentru alegerile prezidentiale din anul 2004, a explicat ca va sustine candidatul pe care cele doua partide il vor conveni, ca urmare a analizei sociologice, adaugand ca nu exclude niciun posibil candidat din cele doua partide: "Nici dl Predoiu nu se exclude - si el a fost foarte clar in toate declaratiile -, daca cele doua partide reusesc sa dea un candidat, vorba aia, scos din joben, minune...".

Nu in ultimul rand, intrebat daca este posibila aparitia unui nou candidat, asemenea lui Traian Basescu in anul 2004, Theodor Stolojan s-a aratat neincrezator: "Nu cred, Basescu a fost totusi unic in felul lui - forta pe care a avut-o; el castigase primaria municipiului Bucuresti, care ii crease un val de simpatie in toata tara, deci nu se pot compara situatiile".

#Theodor Stolojan fuziune PDL PNL, #Stolojan candidat dreapta prezidentiale, #Stolojan declaratii Basescu, #candidat PDL PNL prezidentiale, #nume partid dreapta , #PDL