Stolojan: Nu cred ca va mai indrazni cineva vreodata sa reduca salarii sau pensii in Romania

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 20:22
4621 citiri
Stolojan: Nu cred ca va mai indrazni cineva vreodata sa reduca salarii sau pensii in Romania

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este de parere ca nimeni de la Putere "nu va mai indrazni vreodata sa reduca salarii sau pensii in Romania".

Declaratia a fost facuta in cadrul unei dezbateri desfasurate vineri la Pitesti, cand Stolojan a spus si ca Romania are probleme serioase in ceea ce priveste "povara fiscala pe forta de munca, care nu incurajeaza sub nicio forma crearea de locuri de munca", potrivit Mediafax.

Totodata, acesta a subliniat ca la un salariu net de 1.634 de lei, costul total al fortei de munca pentru un angajator este de 2.983 de lei, ceea ce situeaza Romania intr-o pozitie nefavorabila.

"Romania, din cauza problemei demografice, are poate cea mai proasta relatie dintre numarul celor care muncesc si numarul celor care sunt la pensie. Deci a reduce contributia pentru pensii cu cinci puncte procentuale inseamna a aduce bani din alta parte la fondul de pensii, daca nu vrei sa reduci cumva pensiile, ceea ce nu cred ca cineva afla la putere va mai indrazni vreodata sa faca in Romania - sa reduca salariile sau sa reduca pensiile", a subliniat Theodor Stolojan.

La finalul cuvantarii sustinute la Pitesti, actualul eurodeputat PDL a declarat ca va candida pentru un nou mandat in Parlamentul European.

#Theodor Stolojan salarii pensii Romania, #Stolojan taieri salarii pensii, #Stolojan eurparlamentar PDL , #PDL