Stolojan propune focus-grupuri pentru noul nume al PD-L

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 09:12
2604 citiri
Stolojan propune focus-grupuri pentru noul nume al PD-L

Theodor Stolojan, prim vicepresedinte al PD-L si europarlamentar, a declarat la Poiana Brasov ca este nevoie de o analiza profesionista inainte de a alege noul nume al partidului. Printre sugestiile liderului PD-L se afla si organizarea de focus-grupuri.

Principala preocupare a lui Stolojan este durata in care noua denumire a PD-L va deveni la fel de cunoscuta.

"Partidul popular ar fi foarte potrivit, dar trebuie sa facem o analiza sa vedem in cat timp va deveni cunsocuta noua denumire. (...) Avem 2 ani pana la urmatoarele alegeri, asa ca avem timp sa il facem cunoscut", a afirmat el.

Intrebat de jurnalisti despre schimbarile care se vor face in PD-L, vicepresedintele Cezar Preda a declarat ca "in fiecare zi intr-un partid se schimba ceva, dar nu faci declaratii. O faci ca se schimba societatea".

Nici Elena Udrea nu a oferit mai multe informatii despre agenda de la reuniunea PD-L sau despre un nou nume. "Discutiile sunt constructive. Vedem. Daca se ajunge la concluzia asta poate fi si alt nume. Va spunem dupa ce auzim toate variantele", le-a spus ea jurnalistilor cand a sosit in Poiana Brasov.

Emil Boc, presedintele PD-L, a declarat la sosirea in Poiana Brasov ca deciziile pe care partidul le-a luat pana acum l-au ajutat sa castige toate alegerile la care a participat in ultimii 10 ani.

Boc a precizat ca liderii PD-L vor discuta despre pregatirea congresului din acest an si despre prioritatile legislative.

"PD-L a fost, este si va fi intotdeauna un partid orientat cu fata spre viitor si nu spre trecut cum sunt majoritate apartidelor din Romania. (...) Din 2000 incoace, acest partid nu apierdit alegerile la care a participat. Acum trebuie sa pregatim terenul pentru confruntari viitoare. Trebuie sa ramanem cu fata spre viitor", a spus Boc fara sa spuna mai multe despre noul statut al partidului sau conflictele interne.

Liderii PD-L nu comenteaza conflictele cu cei care cer reformarea partidului si care acuza modul in care sunt promovati unii membrii.

Adriean Videanu le-a spus jurnalistilor sa ceara astfel de informatii si explicatii celor care acuza aceste lucruri "si care vin foarte rar pe la partid." De asemenea, Vasile Blaga a declarat ca "cei care fac astfel de afirmatii sa se gandeasca cum au ajuns ei in partid".

Subiectele discutate de democrat-liberali la reuniunea din Poiana Brasov din acest weekend sunt noul statut, noua denumire si noua sigla pe care PD-L ar urma sa le adopte din primavara. De asemenea, se va discuta si propunerea PD-L pentru alegerile pentru Camera Deputatilor ce vor avea loc in Colegiul 19 din Bucuresti.

Oficial insa, reperezentantii PD-L sustin ca unica tema de discutie este eficientizarea relatiilor din cadrul grupurilor parlamentare ale PD-L si majoritatea fragila pe care portocalii o detin in legislativ. (A.T.)

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...