Stolojan: Sima a crezut ca poate stapani evolutia burselor

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 20:05
4450 citiri
Stolojan: Sima a crezut ca poate stapani evolutia burselor
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, comenteaza cazul lui Cristian Sima, precizand ca brokerul a pierdut foarte mult, crezand ca poate controla evolutia Bursei.

"Nu l-am cunoscut, dar urmarind ce s-a intamplat, va pot spune ca dansul n-a facut decat ce au facut si alti oameni foarte inteligenti, lucrand in acest sector de investitii financiare: au crezut ca pot stabili evolutia viitoare a rezultatelor bursei si au riscat foarte mult", a declarat Stolojan, sambata seara, invitat la Romania Tv.

Referindu-se la investitorii care reclama ca au pierdut banii din cauza fostului sef al Bursei Sibiu, Stolojan a opinat ca "lucrurile au stat foarte simplu: au avut incredere in Sima, au intrat in operatiuni cu risc pe care si le-au asumat, au castigat sau au pierdut, aceasta este evolutia pe piata investitiilor".

"Daca sunt incredintati ca domnul Sima si-a depasit atributiile pe care le avea prin mandat, trebuie sa sesize legea, iar cei care nu pot justifica sumele castigate evident ca nu se pot adresa instatelor", a adaugat democrat-liberalul.

Despre legaturile lui Sima cu PDL

Intr-o a treia scrisoare atribuita lui Cristian Sima, publicata de Radu Soviani pe blogul personal, brokerul vorbeste despre ajutorul cerut lui Catalin Predoiu si despre discutiile purtate cu Viorel Hrebenciuc, despre care spune ca "intelege mai mult despre bursa decat oricine din CNVM".

Hrebenciuc: Nu m-a pus sa sun pe nimeni domnul Sima

Stolojan a precizat insa ca nu stie ca brokerul sa fi avut vreo legatura cu PDL.

"Nu avea legaturi, eu nu stiu nimic si nici nu cunosc. Poate sa fi fost vreun investitor care sa fi fost membru al PDL", a adaugat Stolojan.

Scadalul declansat de Sima

Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a declansat o furtuna pe piata de capital din Romania, dupa ce a disparut, se pare, cu banii clientilor firmei WBS Holding.

Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?

Printre pagubiti se numara fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, creatoarele de moda Irina Shrotter si Flora Nastase.

Politia s-a autosesizat, deschizand o ancheta in cazul fostului director Sibex. De asemenea, CNVM a anuntat ca a deschis o investigatie la sediul WBS Romania, pentru a vedea care sunt legaturile cu WBS Holding si daca sunt in siguranta conturile clientilor.

Isi recupereaza pagubitii banii?

Potrivit lui Victor Stanila, reprezentantul de PR al firmei de brokeraj Tradeville, clientii pagubiti nu vor putea sa fie compensati in Romania.

"Avand in vedere ca este vorba de o firma care presta servicii fara autorizatie investitorii nu vor putea fi compensati in Romania, cel mult in Marea Britanie", a spus Stanila, pentru Ziare.com.

Cristian Sima, amendat in lipsa de CNVM cu 10.000 de lei

"Clientii WBS Holding nu erau protejati de legea romana, nu se aflau sub protectia CNVM. Si-au asumat acest risc in conditiile in care au ales sa lucreze cu o firma neautorizata. Clientii ar fi putut anticipa aceasta situatie si intr-un mod foarte simplu ar fi trebuit sa verifice daca firma este inregistrata. In cazul de fata, probabil ca au mers pe incredere, avand in vedere notorietatea domnului Sima", a adaugat Stanila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Stlojan PDL sima bursa, #Stolojan Sima evolutie bursa, #Sima pagubit clienti , #PDL