Stolojan: USL a deturnat campania electorala

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 18:04
1862 citiri
Stolojan: USL a deturnat campania electorala
Foto: cotidianul.ro

Eurodeputatul Teodor Stolojan a declarat, duminica, la Iasi, ca USL a deturnat campania electorala pentru alegerile parlamentare prin aducerea in plan public a unor teme artificiale si refuzul de a dezbate programe de guvernare.

"Din pacate, USL a reusit sa deturneze campania electorala. Nu avem o campanie centrata pe problemele Romaniei, pe ceea ce trebuie sa se-ntample pentru a preveni o serie de fenomone, in special economice, de stagnare. USL doreste in permanenta intretinerea unui conflict artificial cu presedintele tarii, in care pune tot timpul carbuni pe foc pentru a inlocui o dezbatere necesara Romaniei.

USL nu doreste sa se intre intr-o dezbatere pe programe de guvernare. Ei au mare incredere in acest val de nemultumire care a existat vis-a-vis de taierea salariilor sau de o serie de masuri care au fost impuse de criza", a spus Stolojan, in conferinta de presa.

Europarlamentarul a adaugat ca, printre temele artificiale lansate de USL in spatiul public, se numara reprezentarea Romaniei la Consiliul European sau dreptul de veto in cazul bugetul Uniunii pentru 2014 - 2020.

Stolojan a fost intr-o scurta vizita la Iasi pentru a-si arata sprijinul pentru fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, in incercarea acestuia de a accede in Senat, el candidand in zona Copou.

La randul lui, Baconschi a criticat afisajul stradal facut de USL la Iasi, el afirmand ca alianta da dovada de "nesimtire" in conditiile in care, in noapte de 30 noiembrie spre 1 decembrie, strazile Iasului au fost impanzite cu sute de stegulete pe stalpi in care apar candidatii aliantei in alegeri.

"O asemenea agresiune vizuala, in absenta oricaror propuneri concrete si realiste despre dezvoltarea Iasului, este o dovada de nesimtire, nu pot sa mai fiu diplomat in prezenta unei asemenea avalanse de figuri zambitoare si lipsite de solutii. Cred ca iesenii reactioneaza prost in momentul in care li se baga pe gat din orice colt de strada cosmarul acestor candidati care nu sunt la intalniri directe cu ei sau la dezbateri electorale, dar care au facut ca pana si statuia lui Mihai Eminescu, din axul b-dul Carol, cand urci pe Copou, sa nu poata fi vazuta fiindca e acoperita de aceste figuri ilustre", a spus Baconschi.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Teodor Stolojan alegeri parlamentare, #campanie alegeri parlamentare 2012 , #PDL