Thedor Stolojan nu intra in competitia electorala

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 18:20
1115 citiri
Thedor Stolojan nu intra in competitia electorala

PD-L isi valideaza luni candidatii pentru parlamentare, cu un decalaj de aproximativ doua saptamani fata de termenul propus si chiar la implinirea datei-limita pentru depunerea lor la birourile electorale.

Prim-vicepresedintele partidului,Theodor Stolojan, nu se numara insa printre candidati, informeaza NewsIn.

Candidatura lui Theodor Stolojan a fost tinuta in suspans in contextul in care au existat declaratii repetate ale prim-vicepresedintelui PD-L referitoare la intentia sa de a nu intra in competitia electorala, desi ulterior Emil Boc anunta ca o astfel de hotarare nu-i apartine in totalitate lui.

"Nu particip. Nu vreau sa fiu un figurant in Parlamentul Romaniei si pe mine ma intereseaza buna guvernare, nu sa fiu figurant in Parlamentul Romaniei, nu imunitatea parlamentara", a declarat duminica, pentru NewsIn, prim-vicepresedintele PD-L.

La o privire mai atenta, multi candidati democrat-liberali se dovedesc a fi personaje reciclate din alte partide: fosti pesedisti, peremisti, taranisti sau conservatori.

Acestia sunt imprastiati prin judete cum ar fi Constanta (Dorel Onaca, ex-PDSR, via PRM, via PC), Galati (Petru Lificiu, fost ministru al mediului in Cabinetul Nastase, ulterior presedinte al ecologistilor), Giurgiu (Valentin Iliescu - care inainte de a ajunge in PD-L a trecut pe la PUNR si PSD), Buzau (Gratiela Iordache, aleasa in 2004 pe listele PSD-PC).

O alta strategie a PD-L a fost cooptarea oamenilor de afaceri, cea mai mare notorietate avand-o Sorin Minea, patronul Angst si contracandidatul premierului Tariceanu in judetul Ilfov, si Silviu Prigoana care tinteste un mandat de deputat in sectorul 3.

Insa, poate cel mai vocal lider de filiala din aceasta perioada a fost nemteanul Gheorghe stefan, care le-a oferit, rand pe rand, loc in colegiile din judetul sau Monei Musca, apoi lui Dumitru Dragomir. Si Elena Basescu a fost, de asemenea, ofertata.

Daca in Ilfov, Tariceanu se va confrunta cu Sorin Minea, fostul premier Adrian Nastase se bate la Mizil cu Mircea Staicu, un fost subordonat al acestuia, din cadrul Departamentului de Analiza Institutionala si Sociala (DAIS).

In colegiul din Dolj unde candideaza presedintele PSD Mircea Geoana, PD-L il inscrie in cursa pe fostul prefect Nicolae Giugea, iar la Arges, in fieful pesedistilor, in colegiul lui Nicolae Vacaroiu, democrat-liberalii spera sa castige cu doctorul Mircea Cinteza.

Termenul initial pe care democrat-liberalii il stabilisera pentru anuntarea oficiala a tuturor candidaturilor si validarea lor in forurile de conducere a fost 7 octombrie, insa PD-L a decalat cu doua saptamani data amintita, dupa ce au fost facute o serie de "permutari", in special in colegiile bucurestene.

Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri, 27 martie, că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Theodor Stolojan, #candidatura, #PDL, #parlamentare , #PDL