Obsesia lui Stolojan: Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 17:52
1242 citiri
Obsesia lui Stolojan: Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Galati, ca "alianta netransparenta" dintre PNL si PSD este toxica pentru Romania deoarece este guvernata de "interesele unor grupuri oligarhice", transmite NewsIn.

"Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania. PSD a facut aceasta alianta netransparenta cu PNL. PNL guverneaza astazi numai si numai pe baza intelegerilor netransparente pe care le are cu PSD. Daca ar fi facut un protocol de colaborare in care sa stim ce obiective isi propun, cum doresc sa exercite guvernarea impreuna, asta era situatia. Dar ei nu doresc acest lucru. Considera ca sunt de ideologii diferite, de aceea aceasta alianta a lor este ciudata. Pe fond, insa, sunt doua partide in spatele carora sunt de fapt interesele unor grupuri oligarhice. Ele determina deciziile acestor partide", a afirmat Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L i-a criticat indeosebi pe social-democrati, despre care a spus ca reprezinta "un pericol" pentru Romania din cauza lipsei reformelor si a promovarii unor personaje noi in acest partid.

"Am crezut ca procesul acesta de reforma al PSD-ului va duce la niste rezultate, adica la oameni cu alte apucaturi in conducerea PSD-ului. Or noi ce constatam acum? Ca, de fapt, aceiasi oameni care au guvernat in perioada 2001-2004 s-au reintors in conducerea PSD-ului fara sa vedem la ei o trasformare, o schimbare in bine. De aceea, PSD-ul este un pericol pentru Romania daca ar reveni la guvernare cu aceleasi apucaturi ca in 2001-2004", a afirmat Theodor Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, si secretarii executivi ai partidului Elena Udrea si Mircea Toader au participat, sambata, la lansarea candidatilor democrat-liberali pentru primariile localitatilor din judetul Galati. In cadrul aceluiasi eveniment, a fost anuntat si candidatul PD-L pentru presedintia Consiliului Judetean, Marius Necula.

Acesta din urma a fost membru marcant in PSD, ocupand fotoliile de subprefect si de prefect din partea PSD in legislatura 2000-2004. Ulteior, el a condus organizatia teritoriala a Partidului Liberal Democrat, inainte ca aceasta formatiune sa fuzioneze cu PD si sa formeze PD-L.

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a criticat, sambata, la lansarea candidatilor partidului pentru Ilfov, politica "repetarii mecanice a vorbelor sefului" si a "pumnului in gura" dusa de PD.

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Stolojan, #coalitie toxica, #PSD PNL , #PSD