Obsesia lui Stolojan: Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 17:52
1202 citiri
Obsesia lui Stolojan: Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Galati, ca "alianta netransparenta" dintre PNL si PSD este toxica pentru Romania deoarece este guvernata de "interesele unor grupuri oligarhice", transmite NewsIn.

"Coalitia PNL-PSD este toxica pentru Romania. PSD a facut aceasta alianta netransparenta cu PNL. PNL guverneaza astazi numai si numai pe baza intelegerilor netransparente pe care le are cu PSD. Daca ar fi facut un protocol de colaborare in care sa stim ce obiective isi propun, cum doresc sa exercite guvernarea impreuna, asta era situatia. Dar ei nu doresc acest lucru. Considera ca sunt de ideologii diferite, de aceea aceasta alianta a lor este ciudata. Pe fond, insa, sunt doua partide in spatele carora sunt de fapt interesele unor grupuri oligarhice. Ele determina deciziile acestor partide", a afirmat Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L i-a criticat indeosebi pe social-democrati, despre care a spus ca reprezinta "un pericol" pentru Romania din cauza lipsei reformelor si a promovarii unor personaje noi in acest partid.

"Am crezut ca procesul acesta de reforma al PSD-ului va duce la niste rezultate, adica la oameni cu alte apucaturi in conducerea PSD-ului. Or noi ce constatam acum? Ca, de fapt, aceiasi oameni care au guvernat in perioada 2001-2004 s-au reintors in conducerea PSD-ului fara sa vedem la ei o trasformare, o schimbare in bine. De aceea, PSD-ul este un pericol pentru Romania daca ar reveni la guvernare cu aceleasi apucaturi ca in 2001-2004", a afirmat Theodor Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, si secretarii executivi ai partidului Elena Udrea si Mircea Toader au participat, sambata, la lansarea candidatilor democrat-liberali pentru primariile localitatilor din judetul Galati. In cadrul aceluiasi eveniment, a fost anuntat si candidatul PD-L pentru presedintia Consiliului Judetean, Marius Necula.

Acesta din urma a fost membru marcant in PSD, ocupand fotoliile de subprefect si de prefect din partea PSD in legislatura 2000-2004. Ulteior, el a condus organizatia teritoriala a Partidului Liberal Democrat, inainte ca aceasta formatiune sa fuzioneze cu PD si sa formeze PD-L.

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a criticat, sambata, la lansarea candidatilor partidului pentru Ilfov, politica "repetarii mecanice a vorbelor sefului" si a "pumnului in gura" dusa de PD.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Stolojan, #coalitie toxica, #PSD PNL , #PSD