PD-L a decis: 19 ministere si 4 ministri delegati

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 15:27
2654 citiri
PD-L a decis: 19 ministere si 4 ministri delegati

Colegiul Director al PD-L a aprobat marti principiile impartirii ministerelor cu PSD.

In principiu, democrat-liberalii au fost de acord cu formula de 19 ministere si patru posturi de ministru delegat, dar nu s-a luat o decizie in privinta titulaturii finale a Ministerul Economiei, fapt ce ar putea influenta si numarul final al portofoliilor din cabinetul Boc.

Surse din PD-L au afirmat ca domeniul Internelor nu va fi despartit de cel al Administratiei, informeaza Newsin.

In schimb, Ministerul Economiei si Finantelor va fi cu certitudine divizat. Finantele vor avea un portofoliu separat, insa este incerta deocamdata formula in care va functiona Ministerul Economiei.

PD-L se va prezenta la discutiile cu PSD cu doua variante posibile.

Prima este formarea unui minister al Economiei si Comertului, a doua este transferul Comertului intr-un minister distinct al Comertului si IMM-urilor. In cazul primei variante, domeniul intreprinderilor mici si mijlocii va fi gestionat de un ministru delegat.

Daca se va conveni asupra celei de-a doua variante, cele doua domenii, Comertul si IMM-urile, vor fi gestionate de un ministru plin.

De asemenea, Colegiul Director a aprobat ca portofoliul Justitiei sa fie ocupat de un independent, o personalitate cunoscuta in domeniu si agreata si de PSD.

In ceea ce priveste impartirea portofoliilor intre cele doua partide, democrat-liberalii au acceptat ca prima optiune pentru un minister o va avea PSD. In faza urmatoare, fiecare partid isi va alege cate doua ministere in fiecare runda pana se vor ocupa toate posturile.

In schimb, Colegiul Director al PD-L nu a luat in discutie posibile nume ale viitorilor ministri asteptand ca partidele din coalitie sa-si aleaga mai intai ministerele.

Pe de alta parte, surse din PD-L nu exclud varianta ca Theodor Stolojan sa ocupe o functie in viitoarea echipa guvernamentala. De altfel, acesta a participat activ la dezbaterile de marti din Colegiul Director legate de programul de guvernare care a fost prezentat liderilor democrat-liberali.

Eveniment Quarterly Report

Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis joi, 28 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Euro-Atlantic Resilience Forum, că întărirea rezilienţei României este esenţială...
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
USR depune un proiect de lege prin care infractorii să nu se mai bucure de averile dobândite ilegal, prin care se prelungește perioada în care se poate face confiscarea extinsă....
#impartire ministere, #structura guvern, #Theodor Stolojan guvern , #PSD