PD-L deschide portile pesedistilor "competenti si integri"

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 19:05
1526 citiri
PD-L deschide portile pesedistilor "competenti si integri"

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat sambata, dupa ce criticase alianta toxica PNL-PSD, ca PD-L este deschis social-democratilor competenti si integri, declaratia fiind facuta la lansarea candidatului PD-L pentru presedintia Consiliului Judetean Galati, fost membru marcant al PSD.

Prezent, sambata, la lansarea candidatilor PD-L pentru presedintia Consiliului Judetean Galati si pentru primariile din teritoriu, prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a reluat criticile la adresa PSD si a PNL, spunand ca cele doua partide formeaza o "coalitie toxica pentru Romania".

Alaturi de Stolojan se afla, insa, Marius Necula, candidatul PD-L pentru sefia CJ Galati si fost membru marcant in PSD.

Intrebat daca nominalizarea lui Necula de catre PD-L pentru o functie atat de importanta reprezinta un semnal pentru alti social-democrati, de a-i atrage in tabara democat-liberala, Stolojan a spus ca PD-L este un partid deschis, care isi rezerva insa dreptul de a-i selectiona cei dornici sa adere.

"PD-L este un partid deschis catre oameni competenti si care au integritate, iar daca sunt oameni din PSD care au aceste calitati si doresc sa vina la noi sigur ca fiecare organizatie a Partidului Democrat-Liberal are competenta de a judeca asemenea situatii", a afirmat Theodor Stolojan, citat de NewsIn.

La randul sau, Marius Necula a venit cu clarificari. "Eu nu am venit de la PSD direct in PD-L pe o anumita functie. Stiti foarte bine ca am trecut prin purgatoriul societatii civile dupa ce am demisionat din PSD pe principii de etica si moralitate", a afirmat acesta.

De altfel, discursul tinut de Nicula in fata adunarii portocalii de la Galati s-a axat, in principal, pe atacuri la adresa PSD. Candidatul PD-L a fost membru PSD timp de aproape un deceniu, fiind un apropiat al fostului senator PSD de Galati Ilie Platica Vidovici. In legislatura 2000-2004, Nicula a ocupat fotoliile de subprefect si, ulterior, de prefect din partea PSD. In 2005, pe fondul unor neintelegeri cu noua garda din PSD Galati care il include pe Dan Nica, Necula si-a dat demisia din PSD si a infiintat organizatia nonguvernamentala "Miscarea Independenta".

Aceasta si-a revendicat rolul de moderator al dialogului dintre societatea civila si administratia publica. Tratarea problemelor pensionarilor a fost cel mai vizibil capitol al activitatii acestei organizatii. Ulterior, Necula a infiintat si a condus organizatia teritoriala a Partidului Liberal Democrat, inainte ca aceasta formatiune sa fuzioneze cu PD si sa formeze un nou partid, PD-L.

Eveniment Quarterly Report

Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în...
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
#PDL, #PSD, #competenti, #integri, #Stolojan, #candidati , #PSD