Stolojan acuza PSD ca franeaza reforma reala in justitie

Marti, 12 Mai 2009, ora 17:05
969 citiri
Stolojan acuza PSD ca franeaza reforma reala in justitie

Primvicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a replicat marti atacurilor social-democratilor referitoare la asumarea responsabilitatii in privinta esecului reformei in justitie, acuzandu-i la randul sau pe pesedisti ca se opun unei reforme reale.

Stolojan a reamintit de perioada guvernului Adrian Nastase cand, potrivit stenogramelor aparute in presa, deciziile referitoare la dosarele aflate pe rol se luau "in cadrul sedintelor de conducere ale PSD".

De asemenea, Theodor Stolojan l-a acuzat pe actualul lider al PSD, Mircea Geoana, ca este "ctitorul blocarii ridicarii imunitatii" parlamentarilor care ar fi trebuit sa ajunga in fata justitiei.

"De ani de zile, dosare ale unor colegi de-ai domnului Geoana stateau si stau blocate si nu pot fi trimise in justitie", a declarat Stolojan reamintind si de proiectul de Cod Penal propus de PSD care prevedea "legarea mainilor procurorilor" in anchetele la nivel inalt.

Primvicepresedintele PD-L a mai adus un argument in favoarea ideii ca PSD este cel care franeaza lupta impotriva coruptiei in Romania. El a subliniat faptul ca in timp ce la Camera Deputatilor, unde presedinte este un pedelist, Roberta Anastase, a fost modificat regulamentul astfel incat sa i se dea drumul dosarului lui Adrian Nastase catre instanta, la Senat lucrurile au ramas neschimbate.

"In Senat, unde presedinte este domnul Mircea Geoana iar al comisiei juridice e tot un coleg din PSD, in continuare sta dosarul domnului Serban Mihailescu, coleg de-al dumnealor. Si chiar astazi a fost amanata din nou dezbaterea pe acest subiect", a mai spus Stolojan.

Mircea Geoana i-a transmis luni presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa in care i-a cerut sa ia toate masurile necesare pentru a evita "dezastrul" care ar putea lasa Romania fara fondurile europene.

Geoana a aruncat intreaga responsabilitate a unui eventual esec consemnat in raportul de monitorizare a justitiei in curtea presedintelui Romaniei, deoarece "el este cel care a instalat pe doamna Monica Macovei in fruntea Justitiei, in 2004, si care a avut pe Predoiu ca ministru al Justitiei timp de doua mandate".

Eveniment Quarterly Report

Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis joi, 28 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Euro-Atlantic Resilience Forum, că întărirea rezilienţei României este esenţială...
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
USR depune un proiect de lege prin care infractorii să nu se mai bucure de averile dobândite ilegal, prin care se prelungește perioada în care se poate face confiscarea extinsă....
#Stolojan reforma justitie, #dosare Adrian Nastase, #raport monitorizare justitie , #PSD