Stolojan: Coalitia nu se va destrama numai pe baza avizului filialelor

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 17:37
1349 citiri
Stolojan: Coalitia nu se va destrama numai pe baza avizului filialelor
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat, luni, pentru NewsIn, ca singurul criteriu pentru mentinerea social-democratilor la putere alaturi de democrat-liberali este sustinerea PSD fata de reformele asumate de Executiv, pozitia filialelor fata de coalitie fiind doar un aviz consultativ.

Theodor Stolojan a afirmat ca pozitiile exprimate de organizatiile judetene ale PD-L survin dupa solicitarea expresa a conducerii centrale care a dorit ca le consulte pe subiectul participarii la guvernare.

Pe de alta parte, democrat-liberalul a spus ca nemultumirile exprimate de filiale fata de PSD nu vor fi un criteriu decisiv pentru o eventuala scoatere a social-democratilor din Guvern.

"Saptamana trecuta am luat hotararea sa avem un punct de vedere al filialelor, dar coalitia si participarea la guvernare a PSD are un singur criteriu de verificare: sustinerea reformelor", a declarat Stolojan.

El a adaugat ca opiniile venite din teritoriu reprezinta un punct de vedere consultativ pentru conducerea partidului. Liderul PD-L nu a exclus ca cei de la centru sa incerce medierea intre organizatiile partidelor de guvernamant din judetele in care raporturile dintre acestea s-au deteriorat.

Flutur: Prioritara este guvernarea

Un alt lider democrat-liberal, vicepresedintele Gheorghe Flutur, a spus ca solicitarea conducerii centrale catre organizatiile judetene este una din evaluarile periodice ale relatiilor cu PSD in teritoriu. "Nu este prima oara cand am cerut evaluari ale relatiilor cu PSD pentru a putea debloca situatiile aparute. Si aceasta este o evaluare periodica pe care o vom analiza", a spus Flutur.

Intrebat daca liderii centrali vor tine seama de parerea filialelor si vor scoate PSD de la guvernare, Flutur a raspuns: "Este adevarat ca in unele zone, colaborarea nu functioneaza dar, pentru noi, prioritara este guvernarea. Inca nu am discutat acest lucru si nici nu cred ca este o urgenta asa de mare".

Liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a anuntat ca va informa marti conducerea partidului in legatura cu votul dat de senatori in favoarea ruperii parteneriatului cu PSD, in timp ce deputatul PD-L Mircea Toader spune ca la Camera nu s-a luat aceasta decizie si ca PD-L trebuie sa tina cont de criza.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Theodor Stolojan, #verificare functionare Coalitie PSD PDL, #sustinere reforme , #PSD