Stolojan: Tariceanu a vrut sa rupa Alianta D.A.

Sambata, 10 Februarie 2007, ora 22:05
3586 citiri
Stolojan: Tariceanu a vrut sa rupa Alianta D.A.

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLD) Theodor Stolojan a declarat, sambata, la Craiova, ca in 2004, imediat dupa alegeri, in PNL au existat discutii despre ruperea Aliantei si alierea liberalilor cu PSD.

Theodor Stolojan, a afirmat ca, dupa alegerile locale din 2004, liberalii din jurul lui Calin Popescu Tariceanu i-au propus sa ii tradeze pe democrati si sa faca o alianta cu PSD, pentru a castiga cat mai multe presedintii de consilii judetene. Stolojan sustine ca cei care au sustinut ruperea Aliantei sunt: Calin Popescu Tariceanu, Dinu Patriciu, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai.

Liberal-democratul a spus ca, de aceea, nu a fost o surpriza pentru el sa citeasca in presa declaratiile presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, privind o eventuala guvernare alaturi de PSD. "Domnul Tariceanu spunea ca guvernarea alaturi de PSD este raul cel mai mic. Pentru mine nu a fost o surpriza, desi am auzit multi comentatori politici afirmand acest lucru", a spus Stolojan.

El a mai declarat ca: "Gruparea Tariceanu, Patriciu, Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai a fost impotriva Aliantei Dreptate si Adevar inca de la inceput. Dupa alegerile locale din iunie 2004, mi-au propus sa tradam aliatii politici pentru a face o alta alianta, cu PSD, pentru a castiga cat mai multe presedintii ale consiliilor judetene", a sustinut Stolojan.

Pe de alta parte, el a declarat ca PLD va colabora cu PD pentru a intari Alianta D.A. "Noi ne consideram in Alianta D.A. Vom colabora cu PD atat in Parlament, cat si in afara lui. il vom sprijini pe presedintele Basescu, alaturi de PD, impotriva patrulaterului negru", a mai spus Stolojan.

Reactii

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, ca: "Stolojan fie sufera de amnezie, ceea ce este plauzibil, fie minte, ceea ce este si mai veridic tinand cont de caracterul sau si de antecedentele din ultimii 16 ani". El a mai sustinut ca nu a propus o colaborare cu PSD, mai ales ca in 2004 era in vigoare Protocolul Aliantei D.A., care interzice acest lucru.

"Niciodata nu am propus o asemenea varianta, mai ales ca, in 2004, era in vigoare Protocolul Aliantei D.A. care interzice orice alianta cu PSD-ul. Oricum, la acea data, nici eu, nici Norica si nici Crin nu faceam parte din echipa de conducere a PNL", a adaugat vicepresedintele liberal.

Un alt vicepresedinte liberal, Crin Antonescu, a declarat, la randul sau, ca: "Stolojan este un mincinos ordinar si o sluga de ultima speta. Nimeni in PNL nu a pus problema unei aliante cu PSD, nici in 2004, nici cu alt prilej si, in orice caz, eu, Orban si Norica Nicolai nu faceam parte, la acea data, din conducerea PNL".

Eveniment Quarterly Report

Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
USR depune un proiect de lege prin care infractorii să nu se mai bucure de averile dobândite ilegal, prin care se prelungește perioada în care se poate face confiscarea extinsă....
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării...