Bolcas: Fuziunea bizara dintre PD si PLD, de vina pentru contrele actuale din PD-L (VIDEO)

Luni, 05 Mai 2008, ora 20:00
1981 citiri
Bolcas: Fuziunea bizara dintre PD si PLD, de vina pentru contrele actuale din PD-L (VIDEO)

Contrele din PD-L intre "greii" PD, Cezar Preda, si "aripa" PLD, Theodor Stolojan, sunt un rezultat al fuziuniunii "bizare, peste noapte" intre cele doua partide, a declarat luni senatorul PRM Lucian Bolcas, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv.

Mai mult, campania electorala ce a inceput oficial pe 2 mai "este un turnesol in ceea ce priveste orientarea si structura partidelor", a mai precizat Bolcas.

La randul sau, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a spus ca "PD-L a fost si este un partid umflat cu pompa in sondaje datorita presedintelui. La nivel local, s-a observat ca candidatii locali au jumatate din punctele partidului".

Liderii PD-L de la centru ameninta in timpul campaniei electorale

Mai mult, senatorul liberal a spus ca liderii PD-L de la centru, amenintati de sondajele din teritoriu, i-ar fi amenintat pe candidatii la primarii si la presedintiile de Consilii Judetene ca daca nu vor obtine un anumit scor vor fi dati afara din partid.

"Foarte multi dintre parlamentari au intrat in PD-L pentru ca li s-a promis multe", a mai acuzat Fenechiu.

De aceeasi parere este si conservatorul Bogdan Ciuca, potrivit caruia "masuratorile au aratat o scadere a PD-L.".

"Nu peste tot functioneaza aceasta fuziune intre PLD si PD. Probabil in unele organizatii functioneaza aceasta fuziune, dar in unele nu", a explicat Ciuca.

Potrivit secretarului general al PSD Titus Corlatean, contrele din PD-L sunt, de fapt, tensiunile "dintre greii PD si aripa PLD", tot efecte ale fuziunii dintre cele doua partide.

Prim vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ca "imediat dupa anuntarea oficiala a rezultatelor alegerilor", conducerea partidului "va face o analiza la nivelul intregii tari. In judetele slabe, cu rezultat sub media nationala" se vor "lua masurile de rigoare, in sensul ca oamenii care nu vor reusi un procent bun sa fie inlocuiti, prin alegeri".

Replica nu a intarziat sa apara si a venit tocmai de la vicepresedintele PD-L Cezar Preda, care a apreciat declaratiile lui Stolojan drept "total inoportune si neproductive".

"Nu se ameninta liderii filialelor in timpul campaniei electorale. Acest partid nu s-a construit pe amenintari", a punctat Cezar Preda.

#PD, #pld, #lucian bolcas, #contre , #stiri Theodor Stolojan