Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cioroianu: Stolojan parea mai inteligent cand era mai scump la vorba

Vineri, 04 Aprilie 2008, ora 18:50
3076 citiri
Cioroianu: Stolojan parea mai inteligent cand era mai scump la vorba

Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat, vineri, ca liderul PD-L, Theodor Stolojan, "parea ceva mai inteligent atunci cand era mai scump la vorba", raspunzand astfel criticilor acestuia fata de prestatia sa pe durata summit-ului NATO, relateaza Adevarul online.

"Nu as comenta afirmatiile facute la radio de domnul Stolojan, ci doar observ ca atunci cand era mai scump la vorba, domnia sa parea ceva mai inteligent", a afirmat seful diplomatiei romane, adaugand ca aceste atacuri pur politice ii confirma faptul ca summit-ul de la Bucuresti, in a carui organizare MAE a fost direct implicat, a fost o reusita.

Europarlamentarul PD-L Theodor Stolojan, a declarat, vineri, la Arad, ca prestatia ministrului Cioroianu la summit-ul de la Bucuresti a fost lamentabila, dovedind ca orice roman poate ocupa functia de ministru.

Theodor Stolojan este cel care l-a introdus pe Cioroianu in politica, numindu-l consilier al sau in perioada cand a fost presedinte al Partidului National Liberal.

Pe de alta parte, si liberalul Bogdan Olteanu a afirmat ca Stolojan a fost intotdeauna un "corp strain" pentru PNL si a luptat impotriva viziunii liberale in calitatea sa de fost "activist de partid" si sustinator al lui Ion Iliescu.

"Theodor Stolojan are dreptate atunci cand afirma ca cei care conduc astazi PNL nu corespund cu viziunea sa. In sfarsit, este sincer.

Intotdeauna s-a luptat impotriva viziunii liberale: atunci cand era activist comunist si se ocupa de relatiile Romaniei cu guverne si cu firme dubioase din diverse tari, atunci cand a fost singurul prim-ministru care a indraznit sa fure valuta romanilor, atunci cand, intr-un mandat de 15 luni de prim-ministru, a blocat reformele democratice pentru a-si face popularitate", a afirmat Olteanu.

Coordonatorul pe probleme politice al campaniei PNL pentru alegerile locale mai spune ca Stolojan s-a opus viziunii liberale si atunci cand a lasat Romania fara premier pentru o slujba de "hartogar" la Washington sau in momentul in care i-a facut campanie lui Ion Iliescu in 1996 impotriva fortelor politice care doreau democratizarea Romaniei.

Printre "capetele de acuzare" invocate de Olteanu mai figureaza perioada 2000 - 2003 cand, spune acesta, Stolojan a incercat sa impuna PNL sa guverneze alaturi de PSD, precum si faptul ca, in 2004, ca presedinte al PNL, s-a opus din rasputeri tuturor "elementelor reformatoare ale Aliantei", inclusiv cotei unice de impozitare, masura apreciata vineri chiar de liderul de la Washington.

"De aceea Stolojan nu a avut niciodata un loc al lui in PNL, a fost un corp strain si e normal sa se regaseasca acum in partidul populistilor din Romania, alaturi de combinagiul Valeriu Stoica, cel care l-a impus in PNL", a conchis Bogdan Olteanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cioroianu, #Stolojan, #inteligent, #scump, #vorba , #stiri Theodor Stolojan