PD-L promite salariu mediu de 950 de euro si pensie de 405 euro

Sambata, 18 Octombrie 2008, ora 16:31
7427 citiri
PD-L promite salariu mediu de 950 de euro si pensie de 405 euro
Foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat, sambata, la Arad, ca in cazul in care va castiga alegerile, va urca salariile pana aproape de 1000 de euro si pensiile pana la 405 euro.

Stolojan a mai spus ca programul de guvernare al partidului are ca axa principala imbunatatirea radicala a performantelor in toate domeniile si va debloca reformele "blocate de guvernul Tariceanu II".

O parte din programul de guvernare al PD-L a fost prezentat, sambata, la Palatul Cultural din Arad, eveniment la care au participat mai multi lideri ai partidului.

Cu aceasta ocazie a fost prezentata si o componenta din programul de guvernare al partidului. Este vorba de componenta descentralizarea administratiei centrale, al carui carui slogan este "Dam putere comunitatii locale".

"Avem un obiectiv pe care l-am stabilit cu precizie, un obiectiv pe termen lung. Este ajungerea la un standard de viata european. Aceasta inseamna ca veniturile oamenilor din Romania sa ajunga la nivelul mediu din Uniunea Europeana, aceasta inseamna conditiile de viata din Romania sa fie similare celor din tarile dezvoltate.

Sigur, un asemenea obiectiv strategic nu poate fi atins numai in urmatorii patru ani de zile, ne trebuie mai multe cicluri de cate patru ani de zile, dar nu prea multe, trei-patru", a declarat Theodor Stolojan.

Liderul PD-L a mai afirmat ca democrat-liberalii isi propun si alte obiective "indraznete", pentru urmatorii patru ani. "Ne propunem ca salariul mediu pe cap de locuitor in Romania sa creasca de la 490 euro la 905 euro.

Ne propunem ca pensia medie in Romania sa ajunga de la 160 de euro la 405 euro. Sigur, cifrele par indraznete, par frumoase, dar trebuie sa spunem ca asemenea performante nu pot fi obtinute decat daca castigam batalia pentru competitivitate si productivitate", a afirmat Stolojan.

Prim-vicepresedintele PDL a mai spus ca, in cazul in care partidul din care face parte va ajunge la guvernare, va debloca reformele pe care actualul guvern le-a oprit.

De asemenea, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a spus ca democrat-liberalii vor mentine cota de impozitare de 16 la suta.

"Vom reduce 100 de taxe si impozite din cele 500 existente astazi, pentru ca aportul lor la buget este mai mic decat costul lor de administrare. Nu vom impozita profitul reinvestit in tehnologie si resurse umane. Acestea sunt adevaratele masuri de dreapta care vor sta ca fundament la castigarea alegerilor", a sustinut Videanu.

Theodor Stolojan, alaturi de mai multi lideri PD-L, a participat, sambata, la Arad, la lansarea candidatilor democrat-liberali din judet pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Cu aceasta ocazie a fost prezentata componenta de descentralizare a administratiei centrale din programul de guvernare al partidului.

Citește și:
Cum pot fi recuperați de la stat banii plătiți pentru sistemul de pensii. Proiectul de lege aflat în dezbaterea Senatului
Cum pot fi recuperați de la stat banii plătiți pentru sistemul de pensii. Proiectul de lege aflat în dezbaterea Senatului
Banii plătiţi la fondul de pensie administrat de stat vor putea fi recuperați de anumite persoane, în anumite condiții, conform unui proiect de lege aflat în dezbatere la Senat. Este vorba...
Ciocniri între manifestanţi şi poliţie în Place de la Concorde, la Paris. Protestatarii au provocat un incendiu. 12 persoane, arestate VIDEO
Ciocniri între manifestanţi şi poliţie în Place de la Concorde, la Paris. Protestatarii au provocat un incendiu. 12 persoane, arestate VIDEO
Mii de persoane s-au adunat vineri seara în mod spontan, în urma unor apeluri pe reţele de socializare, la câteva sute de metri de sediul Adunării Naţionale, Camera inferioară a...
#Stolojan, #ODL, #promisiuni, #electorale, #salarii, #pensii , #stiri Theodor Stolojan