Proiectul de buget va fi finalizat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 14:37
1361 citiri
Proiectul de buget va fi finalizat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN), ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, le-a dat asigurari ca proiectul de buget pe anul 2009 va fi finalizat pana la sfarsitul acestei luni.

"Domnul Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, a informat membrii Biroului Permanent National asupra stadiului lucrarilor la proiectului Bugetului tarii pe anul 2009 si dansul ne-a dat asigurari la toti ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, Guvernul va prezenta proiectul de Buget", a spus Stolojan, care a precizat ulterior ca acest lucru inseamna ca Guvernul va avea proiectul de buget definitivat la sfarsitul lunii ianuarie, urmand ca dupa aprobarea acestuia sa fie depus in Parlament, informeaza NewsIn.

Ultimele estimari ale ministerului Finantelor arata ca incasarile la buget, inclusiv veniturile extrabugetare, au fost anul trecut de 31,6% din PIB, fata de 36% din PIB, cat era prognozat de guvernul precedent, a spus pe 8 ianuarie, ministrul de resort, Gheorghe Pogea.

Ministrul Finantelor a precizat ca deficitul bugetului general consolidat a ajuns anul trecut la 4,5% din produsul intern brut (PIB), dupa standardele romanesti, insa a atins 5,21% din PIB dupa standardele europene, potrivit ultimele date disponibile.

Bugetul pe 2008 aprobat de Parlament prevedea initial incasari echivalente cu 39,3% din PIB si un deficit bugetar de 2,7% din PIB, dupa standardele romanesti (circa 3,2% calculat conform standardului european ESA95).

Analistii avertizau, la acea data, ca veniturile bugetare sunt mult supraevealuate, in conditiile in care in 2006 incasarile echivalau cu doar 31% din PIB, iar in 2007 au urcat usor la circa 32% din PIB.

Dupa mai multe rectificari succesive, Guvernul Tariceanu a revizuit tinta de deficit bugetar pentru 2008 la 2,3% din PIB si a coborat estimarile de incasari la buget ca pondere in PIB. De altfel, estimarea pentru produsul intern brut s-a modificat pe parcursul anului, fiind revizuita in crestere de la 442,8 miliarde lei in toamna lui 2007 - la o crestere economica de 6,5% - pana la 505 miliarde lei in prezent.

Presedintele Traian Basescu a spus joi, la sedinta CSM, ca Romania intra in anul 2009 cu un deficit bugetar pe standarde europene de peste 5% din PIB, in conditiile in care se inregistreaza o reducere a productiei industriale.

Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Reconfirmată la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, Elena Lasconi este favorită pentru preluarea președinției USR și ar putea fi și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale....
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile locale și europarlamentare 2024 au fost marcate de mai multe acuzații și situații controversate, de la fraudă electorală până la erori ale proceselor verbale, președinți de...
#proiect buget lideri, #rectificare bugetara 2009, #plan bugetar guvern , #stiri Theodor Stolojan
  1. Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
  2. Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
  3. Legea cetățeniei, modificată. Soțul/soția poate deveni la cerere cetățean român după 10 ani de căsătorie în străinătate
  4. Rezultatele finale la alegerile europarlamentare. Pe cine trimit românii în Parlamentul European
  5. Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
  6. Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"
  7. Congres PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale. Când va fi făcut marele anunț SURSE
  8. 1 milion de locuinte la prețuri de 35.000 de euro, în orașe mari. Promisiunea fantezistă a liderului AUR pentru românii care vor să se întoarcă în țară
  9. ”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament
  10. Lovitură pentru românii care se angajează cu diplome false: ”Pentru minciună şi furt trebuie să existe consecinţe”