Stolojan: Acest Guvern trebuie sa reduca deficitul bugetar cu 3%

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 14:02
2094 citiri
Stolojan: Acest Guvern trebuie sa reduca deficitul bugetar cu 3%

Theodor Stolojan, vicepresedintele PD-L, a declarat luni ca principala linie a proiectului de buget pe 2009 va fi reducerea cheltuielilor de bunuri, servicii si personal.

De asemenea, principala prioritate a acestui Guvern este reducerea deficitului bugetar cu 3%.

"Guvernul are misiunea de a reduce deficitul cu trei puncte procentuale din PIB si treaba asta nu este o treaba usoara. Toata lumea se asteapta la cresteri de cheltuieli in anul in care vine plus finantarile necesare pentru masurile anticriza. Dificultatea intocmirii acestui buget ramane in continuare cresterea unor cheltuieli care se poate face prin reduceri din cheltuieli sau de resurse din alte domenii", a mai precizat acesta.

Stolojan este de parere ca actualul Executiv nu mai are acelasi spatiu de crestere ca si Guvernul precedent.

"Linia fundamentala a noului proiect de buget pe 2009 este renuntarea la bunuri, servicii si personal, singurele cheltuieli la care se poate actiona. Avem in vedere majorarea cheltuielilor pentru investitii in infrastructura.

Romania sufera de ani de zile de aceasta boala din administratia publica de inceperea de noi lucrari inainte ca altele aflate in curs de executie sa fie terminate. De aceea ele lancezesc ani de zile din cauza ca nu li se aloca fonduri insuficiente", a mai precizat Stolojan.

Stolojan va face parte din grupul economic de analiza

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca va participa la sedintele grupului consultativ de analiza economica pe care l-a anuntat Emil Boc, imediat dupa nominalizarea sa ca prim-ministru.

Stolojan a precizat ca se afla in permanent contact cu premierul Boc in ceea ce priveste problemele din domeniul economic si ca participa la sedintele de partid pe teme economice in masura in care ii permite activitatea de europarlamentar. In ce priveste grupul consultativ de analiza al primului-ministru, alcatuit din economisti, Stolojan a spus ca acest grup nu a fost constituit inca oficial, dar ca va fi prezent la lucrarile acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Theodor Stolojan, #reduce deficit bugetar, #reduce cheltuieli, #bunuri servicii personal , #stiri Theodor Stolojan